Erno Mijland: Nu leren voor morgen

 Gepubliceerd door om 07:13  Film en Boek
nov 292008
 
Nu Leren voor Morgen - Klik voor grotere versie

De aankondiging van het verschijnen van zijn nieuwe boek “Nu leren voor morgen” vond via Twitter plaats en ook de afspraak om mijn exemplaar af te komen leveren kwam op die manier tot stand. Het is overigens zeker niet de meest zekere manier om een afspraak te maken, maar het geeft wel aan hoe ook Erno Mijland mee zoekt naar de vraag “wat werkt en wat niet?”.
De afgelopen paar jaar heeft hij heel veel korte interviews gemaakt, o.a. voor het tijdschrift Computers op School. Hij heeft nu 25 van die interviews gebundeld in een boekje met de titel Nu leren voor morgen.

Voor de mensen die geïnterviewd werden was het zeker niet altijd gemakkelijk. Het aantal woorden bij dit soort bijdragen voelt, als je iets wilt uitleggen, eigenlijk altijd als veel te weinig.
Maar het zorgt er wel voor dat het geen ellenlange verhalen worden. Ook heel prettig als je het niet met een van de geïnterviewden eens bent.

Erno heeft de verschillende interviews gegroepeerd in een viertal hoofdstukken dat hij steeds kort inleidt en een intermezzo.
Hij sluit af met een beschrijving van de zeven attitudes van een succesvolle kenniswerker:
#1 Ik blijf mijn leven lang leren
#2 Ik leer en doceer in dialoog
#3 Ik ontwikkel een uniek T-profiel
#4 Ik deel mijn kennis
#5 Ik werk als een onderzoeker
#6 Ik durf te kiezen
#7 Ik focus op mijn passie

Uit die laatste wil ik dit citaat halen als afsluiting: “Ik vind geluk ín mijn werk, in het werken met kennis, maar vooral ook door mijn passie te delen met alle mensen waarmee ik werk…

nov 292008
 
Money! (foto door: Tracy O)

Kom je binnenkort via Schiphol (of een van de andere Nederlandse luchthavens) terug uit bijvoorbeeld de VS en heb je daar niet de verleiding kunnen weerstaan om bijvoorbeeld een iPod Touch te kopen of zo’n Flip Mino HD? Dan hoef je je nu wat minder snel zorgen te maken als je door die poortjes van de douane op het vliegveld heen moet.
Het bedrag waarmee je namelijk legaal door de “niets aan te geven” poortjes mag, gaat namelijk per 1 december 2008 omhoog van 175 euro naar 430 euro in totaal per persoon. Dus een beetje afhankelijk van de koers kun je zelfs twee exemplaren van de Flip zonder problemen legaal meenemen. Neem je er drie mee dan moet je eigenlijk over die derde belasting betalen.

Kopen via internet
Voor bestellen via internet wordt het niet echt beter. Het bedrag waarover je helemaal niets betaald is ook na 1 december maar 22 euro. Wel is het zo dat je bij bedragen onder de 150 euro (maar meer dan 22 euro) geen invoerbelasting hoeft te betalen, maar wél BTW (afhankelijk van het soort product is dat 6% of 19%). En dat is vervelend. Want het vervoersbedrijf kan naast die BTW ook inklaringskosten en afhandelingskosten (uitleg) in rekening brengen. Die bedragen zijn afhankelijk van het vervoersbedrijf. Daardoor is de kans nog steeds groot dat je, als je pech hebt, op die manier duurder uit bent dan kopen in Nederland.

 Reacties uitgeschakeld voor Zelf je iPod Touch importeren via Schiphol  Tags: