Bedank je eerste reageerder eens… – 2008 editie

Reageerders - Klik voor grotere versie

Het is weer 23 november en dus tijd voor de jaarlijkse “Bedank je eerste reageerder eens…” dag!
Zoals vorig jaar uitgelegd hou ik vast aan 23 november en niet aan Thanksgiving day zoals het Citizen of the Month weblog, om mijn reageerders te bedanken.

Je kunt de editie 2007, editie 2006 en editie 2005 ook nog online vinden.

Mijn eerste reageerder en alle daarna
Mijn eerste reageerder ooit was Jerôme Zijderveld. Het is bij die ene reactie gebleven en ik heb hem daarna hier online niets meer van hem gehoord. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als F2F contact en onze paden hebben elkaar onlangs weer gekruist. Ik weet dat hij dan wel niet meer gereageerd heeft, maar wel nog lurkt. Mag ook hoor.

Het aantal reacties steeg in 2008 met 777 nieuwe reacties (in 2007 met 703) naar 3341 reacties. Het aantal berichten steeg met 563 nieuwe berichten (in 2007 met 746) naar 3883. Minder nieuwe berichten dit jaar dus en ongeveer evenveel nieuwe reacties.

Ook nu heb ik weer een top 10 van reageerders samengesteld, met wat handmatig telwerk omdat niet iedereen altijd dezelfde (spelling van zijn/haar) naam gebruikt bij het reageren. Dat is ook helemaal niet erg, maar mocht je het gaan natellen en er ergens een verschil tegen komen, dan weet je waarom.

Net als vorig jaar en het jaar daar voor wordt het lijstje (zie hierboven) aangevoerd door Michel Duijvestijn. Willem Karssenberg bezet nog steeds de tweede plek en voert ook dit jaar de lijst aan als het gaat om aantal reacties geplaatst in 2008. Fred Zelders kruipt in de richting van de derde plek
Nieuw in de top 10 is Wilfred Rubens. Die is natuurlijk niet nieuw als reageerder hier, maar ik heb niet ook alle posities buiten de top 10 in voorgaande jaren bijgehouden.

Alle reageerders bedankt!
Maar het gaat natuurlijk nog steeds niet om die top 10. Het gaat om jullie allemaal. Want ook als je maar 1 reactie of een paar reacties geplaatst hebt wil ik zeggen: “Leuk dat je er bent en ook dit jaar wat van je hebt laten horen!“.

[update] Ik heb de oorzaak van het verschil in aantal reacties gevonden. Ik was bij de vorige versie van dit bericht vergeten mijn eigen reacties eruit te filteren. De getallen zijn daarom nu aangepast.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
zenpa
zenpa
14 jaren geleden

geen dank, graag gedaan ;-)

Fred Zelders
14 jaren geleden

Lezen of reageren, ik deed en doe het nu weer met plezier Pierre.
Enne … dank voor jouw dank.
Graag gedaan!

Jérôme Zijderveld
Jérôme Zijderveld
14 jaren geleden

Beste Pierre,

Bedankt dat ik hier mag lurken! Met deze reactie verdubbel ik meteen mijn totaal!

Je hebt me wel aan het denken gezet… waarom heb ik amper de behoefte om te reageren en anderen juist een enorme drang om te reageren? Nou daar ga ik eens goed over nadenken. In de tussentijd zal ik zo nu en dan hier een reactie achterlaten en wie weet sta ik dan in de top 10 van editie 2009. Misschien kun je in die editie ook nog de "beste inhoudelijke reactie" bekendmaken en daar een leuke prijs aan verbinden bijvoorbeeld twee flessen wit ;)

grt
Jérôme