Wachten is niet erg…

 Gepubliceerd door om 21:38  Screencast
nov 232008
 

Zolang je maar weet hoe lang het nog gaat duren:

Dit was overigens mijn eerste test met de in Camtasia Studio ingebouwde upload optie voor Screencast.com, en ik moet zeggen dat het wel heel erg soepeltjes werkt.

Nu alleen nog even kijken of ik kan voorkomen dat hij automatisch start met afspelen Ik heb de parameter in de code gevonden. En hij is in zijn default opmaak nét wat breed. Jammer, dat kost nogal wat trial and error. En bij het verkleinen gaat de kwaliteit zichtbaar achteruit. Je kunt hem hier op volle kwaliteit bekijken.

 Reacties uitgeschakeld voor Wachten is niet erg…  Tags:
nov 232008
 
Reageerders - Klik voor grotere versie

Het is weer 23 november en dus tijd voor de jaarlijkse “Bedank je eerste reageerder eens…” dag!
Zoals vorig jaar uitgelegd hou ik vast aan 23 november en niet aan Thanksgiving day zoals het Citizen of the Month weblog, om mijn reageerders te bedanken.

Je kunt de editie 2007, editie 2006 en editie 2005 ook nog online vinden.

Mijn eerste reageerder en alle daarna
Mijn eerste reageerder ooit was Jerôme Zijderveld. Het is bij die ene reactie gebleven en ik heb hem daarna hier online niets meer van hem gehoord. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als F2F contact en onze paden hebben elkaar onlangs weer gekruist. Ik weet dat hij dan wel niet meer gereageerd heeft, maar wel nog lurkt. Mag ook hoor.

Het aantal reacties steeg in 2008 met 777 nieuwe reacties (in 2007 met 703) naar 3341 reacties. Het aantal berichten steeg met 563 nieuwe berichten (in 2007 met 746) naar 3883. Minder nieuwe berichten dit jaar dus en ongeveer evenveel nieuwe reacties.

Ook nu heb ik weer een top 10 van reageerders samengesteld, met wat handmatig telwerk omdat niet iedereen altijd dezelfde (spelling van zijn/haar) naam gebruikt bij het reageren. Dat is ook helemaal niet erg, maar mocht je het gaan natellen en er ergens een verschil tegen komen, dan weet je waarom.

Net als vorig jaar en het jaar daar voor wordt het lijstje (zie hierboven) aangevoerd door Michel Duijvestijn. Willem Karssenberg bezet nog steeds de tweede plek en voert ook dit jaar de lijst aan als het gaat om aantal reacties geplaatst in 2008. Fred Zelders kruipt in de richting van de derde plek
Nieuw in de top 10 is Wilfred Rubens. Die is natuurlijk niet nieuw als reageerder hier, maar ik heb niet ook alle posities buiten de top 10 in voorgaande jaren bijgehouden.

Alle reageerders bedankt!
Maar het gaat natuurlijk nog steeds niet om die top 10. Het gaat om jullie allemaal. Want ook als je maar 1 reactie of een paar reacties geplaatst hebt wil ik zeggen: “Leuk dat je er bent en ook dit jaar wat van je hebt laten horen!“.

[update] Ik heb de oorzaak van het verschil in aantal reacties gevonden. Ik was bij de vorige versie van dit bericht vergeten mijn eigen reacties eruit te filteren. De getallen zijn daarom nu aangepast.