Presentations2Go Roadkit

P2G Roadkit (foto door: PiAir (Old Skool))

Afgelopen week hadden we in het ICT en Onderwijs Lab de Presentations2Go Roadkit te leen. Dat was als onderdeel van de SURFnet pilot richmedia waar we aan mee doen. Eerder schreef ik al over de ervaringen met de verschillende systemen die we toen te leen hadden.
Twee punten die in de oorspronkelijke versie van het bericht overigens niet klopten: P2G kan wel opnames inplannen én live streamen. Dat waren zaken die niet aan stonden tijdens de pilot.

Voor het overige is de software hetzelfde, maar de roadkit heeft als belangrijk voordeel dat je een stuk sneller alles up and running hebt. Natuurlijk, je hebt nog steeds een aantal kabels nodig. Maar dat aantal is nu minimaal:
* voedingskabel voor de roadkit
* netwerkkabel
* USB kabel voor de externe VGA-USB converter

In de kast zit een camera met afstandsbediening. Die zit vast op een plateau dat je omhoog kunt/moet schuiven.
In de flightcase zit daarnaast een vaste ontvanger voor de draadloze dasspeldmicrofoon (die in een lade in de flightcase zit).
Ook zit er een audiomixer in zodat je ook andere audiobronnen kunt aansluiten.

Ik vond het een beetje verrassend dat er gebruik gemaakt wordt van een laptop. Dat leek me toch een relatief kwetsbaar onderdeel, maar natuurlijk wel relatief compact en waarschijnlijk niet eens duurder dan een slimline desktop + monitor + toetsenbord.

Goed is ook dat je de kabels niet steeds aan de laptop aansluit, maar aan een aantal stevige aansluitingen aan de buitenkant. Gaat zo’n aansluiting toch stuk, dan hoef je tenminste niet de hele laptop te vervangen.

De flightcase is zeker niet licht. Er zitten twee wieltjes onder en een uitschuifbaar handvat zodat je hem kunt vervoeren.
P2G Roadkit (foto door: PiAir (Old Skool))

Hoe dan ook, een slimme combo. Zeker als ik het vergelijk met onze set dozen en kabels die we heen en weer sjouwen en ook bij bijvoorbeeld de portable recorder van Mediasite moet je toch nog zaken als camera, statief, audiovoorziening etc. los meenemen.
Als er nou nog iemand de formfactor van dit alles met een kwart kan verkleinen en een stukje lichter, dan is ook de arbodienst helemaal blij.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Henk Hindriks
Henk Hindriks
15 jaren geleden

Hoi Pierre,

helemaal met je eens. de P2Go is de meest handige, flexibele en betaalbare streaming oplossing van dit moment.
Wij hebben zowel de P2Go, de mediasite als de Vodcaster in huis gehad en mijn keus is op de P2Go roadkit gevallen.
Sinds vorige week hebben we hem staan, dus echte gebruikerservaringen kan ik nog niet melden.
Kom ik later nog wel eens op terug.

Groeten,
Henk Hindriks
Hanze Institute of Technology (hit.hanze.nl)

Pierre
15 jaren geleden

Volgens mij heb ik geen uitspraken gedaan over de betaalbaarheid. Dat is namelijk informatie die ik niet he voor de verschillende systemen.
Maar ik ben uiteraard wel heel benieuwd naar echte gebruikservaringen. Want daar is een weekje in huis hebben natuurlijk veel te kort voor.