High Definition video in verschillende formaten

Mashable - Klik voor grotere versie

Tijdens de SURFnet sessie over HD video tijdens de SURF Onderwijsdagen afgelopen week werd er nog naar gevraagd: voorbeelden van high definition video in verschillende bestandsformaten. Op het Mashable blog vandaag staan 20 bronnen waaronder verwijzingen naar voorbeeldbestanden in WMV, Quicktime en Flash of Silverlight ‘formaat’.

Zie: http://mashable.com/2008/11/13/free-hd-video/

Ideaal dus als je die nieuw beamer, je laptop, netwerk of SURFmedia wilt testen in combinatie met high definition videomateriaal zonder dat je zelf aan de slag moet om clips in de verschillende formaten te maken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
13 jaren geleden

Fijne tip Pierre. Alleen waar ik problemen mee heb is hoe ik een HD output krijg van een HD video. De output uit Premiere Pro wordt zo groot….Heb jij ergens tips of een document wat goed beschrijft welke codec etc. welk resultaat oplevert? wmv HD, H264, lastig allemaal.

Pierre
13 jaren geleden

@Hans: heel goede vraag…want ik weet er het antwoord niet op. Ik heb nog niet zo heel veel HD video gemaakt en daarom ging ik aan de slag met Google. Maar met uitzondering van vimeo kwam ik eigenlijk geen goede info tegen. Tenminste niet in de trand van "deze settings geven het beste resultaat". Ook niet bij SURFmedia. Daar staat wel het nodige uitgelegd over wat HD video is, maar niets over optimale settings in de populaire programma’s. Op YouTube kwam ik nog dit filmpje tegen, maar dat zijn NTSC settings.

Kortom: als iemand hier wél ervaring mee heeft, dan stel ook ik alle tips op dit gebied op prijs!