OWD2008: Keynotes

Keynote OWD2008 (foto door: PiAir (Old Skool))

Van de drie keynotes tijdens de onderwijsdagen heb ik twee bijgewoond. Ik ben bij de keynote van Doekle Terpstra aan het begin van de tweede dag geweest en natuurlijk bij de keynote verzorgd door SURF c.s. tijdens de opening op de eerste dag.
Ik vond de keynote van Doekle zeker niet slecht ook al wist hij niet te voorkomen dat hij toch nog de relatie legde tussen leeftijd en het vermogen om te kunnen multitasken. Maar zijn link tussen werknemer 2.0 en student 2.0 en het feit dat hiërarchie juist tot doel zou moeten hebben om die werknemer te faciliteren vond ik prima opmerkingen.

En de opening was sprankelend. SURF had een viertal scenario’s uitgewerkt, compleet met filmpjes en een stemming op het einde.
Natuurlijk was er veel discussie tijdens de twee dagen over de inhoud van die scenario’s. Dat is nou eenmaal zo bij scenario’s. Ik vond het leuk en heel goed dat SURF voor deze tiende editie dit zelf uitvoerde in plaats van een boodschap van een externe spreker.

[update] De krantjes en videoclips voor de vier scenario’s zijn hier te bekijken en te downloaden