OWD2008: Mobiele sessies

Sessie Menno Smidts (foto door: PiAir (Old Skool))

Ook twee sessies die te maken hadden met mobiele devices / mobiel leren. Gisteren was dat de sessie van Christian Glahn (OUNL) over het gebruik van de iPhone en de iPod Touch bij het ondersteunen van studenten en vandaag de sessie van Menno Smidts (SURFnet / Kennisnet Innovatieprogramma) over Mobile Learning.

Menno opende gedurfd met een korte vragenlijst voor gebruikers van een mobile device met internet. Dat waren er in onze zaal 17, als weet ik niet 100% dat er niet ook een of twee laptopgebruikers waren die de vragenlijst ingevuld hebben. Maar toch best veel, meer in ieder geval dan Menno van andere sessie gewend was.
Is natuurlijk een slimme opening die meteen start met een voorbeeld van gebruik van een mobile device.
Dat was wat bij Christian gisteren een beetje ontbrak. Ik ken de iPhone en iPod touch en kon zijn verhaal daardoor goed plaatsen. Maar het werd bij het stellen van vragen duidelijk dat niet iedereen zich er iets bij kon voorstellen.
Bij Menno was dat anders, mede ook door de voorbeelden die hij liet zijn en de wijze waarop hij contact had met de zaal. Daardoor ontstond er een lekker discussie en was de tijd veel te snel alweer voorbij.

Duidelijke boodschap van beiden: mobiel leren zit er nu echt aan te komen. Het is nog allemaal niet perfect en optimaal, maar het is hoog tijd om er ervaring mee op te doen.