Vergaderen met de Polycom Communicator C100S

Polycom Communicator

Vandaag ben ik bij de Penn State University voor de eerste dag van de IMS kwartaalbijeenkomst hier. We hadden ook nu weer een aantal mensen die er niet bij konden zijn en vanaf afstand mee wilden luisteren/kijken.
Deze keer had ik een Polycom Communicator meegenomen in de hoop dat we daarmee de mensen op afstand ook een stem konden geven. Voor het meekijken gebruikten we mijn webcam en Adobe Connect (deze keer niet via SURFnet maar via een van de andere partners).
Helaas ging dat voor geen meter. De echo was vreselijk voor de mensen op afstand. Dat was flink balen want we hadden de Communicator speciaal voor zulk gebruik aangeschaft.

Het blijkt echter dat de toevoeging “S” (voor Skype) er niet voor niets staat. De Communicator werkt dus niet zomaar voor elk tool dat een microfoon gebruikt. D.w.z. het deel dat echo voorkomt werkt dan niet. Toen we namelijk de audio op Adobe Connect uitschakelden en de deelnemers via Skype in een audio vergadering plaatsten was het echo probleem volledig verholpen. We konden de verschillende deelnemers perfect horen en zij ons ook. Hoewel het systeem eigenlijk niet gemaakt is voor een ruimte met 15 personen zoals wij vandaag hadden ging dat via Skype uitstekend. Enige aandachtspunt was dat de mensen aan de andere kant van de ruimte niet mochten gaan mompelen.