Locatiebepaling via WiFi

Locatiebepaling via wifi (foto door: PiAir (Old Skool))

Orlando International Airport is een oud versleten vliegveld dat er door het feit dat ze aan het verbouwen zijn al helemaal mistroostig uitziet.
Maar, toegang tot het draadloos internet is er gratis, fijn als je zit te wachten op je vlucht én blijkbaar was het accespoint waar ik verbinding mee maakte wél geregistreerd want toen ik in Google Earth op de iPod Touch (iPhone) de daarvoor bestemde knop aantikte wist hij me redelijk goed op de kaart te plaatsen. Ook Twitterific voor iPod Touch (en iPhone) wist me redelijk goed te plaatsen. Zoals je hier kunt zien is het geen plaatsbepaling op de meter nauwkeurig. Ik zat toch echt binnen in de terminal en stond niet buiten, maar het is een aardige schatting.

Ik ben inmiddels in the Penn Stater Hotel in State College en hier werkt het niet, maar dat is niet zo vreemd want zelf als je handmatig zoekt op Google Maps wordt alleen een “approximate” gegeven. Geen sneeuw hier, die hebben ze vorige week wel gehad. Het is wel een beetje een overgang van the middle of Florida naar the middle of nowhere.