Teaching and Learning in Second Life


De sessie “Teaching and Learning in Second Life” op de laatste dag van de Educause conferentie was er een van het type waar ik erg van hou. Geen moeilijk of vaag gedoe over het gebruik van een virtuele wereld. Gewoon een korte toelichting, een demo en een filmpje met een voorbeeld van hun gebruik van Second Life als omgeving om een simulatie te laten plaats vinden. En niet voor een stel techneuten of architecten, maar voor nurses in opleiding.

Ik moet overigens bekennen dat de kwaliteit van de simulatie er eentje is die ik nog niet eerder gezien had.
Alle bronmaterialen staan online.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
15 jaren geleden

Helaas worden er ook andere presentaties over SL gegeven. Lees dit verhaal maar eens: http://barrydahl.com/2008/10/28/secon

Harriet
Harriet
15 jaren geleden

De simulatie ziet er inderdaad heel goed uit. Een beetje jammer alleen dat de zwarte balk met medische informatie steeds het zicht op de avatars belemmert.

En laat dit nou net de enige Second Life sessie op Educause zijn die ik niet heb gevolgd…

Pierre
15 jaren geleden

Dit is vooral een technisch probleem bij het maken van de screencast. Hoe groter het venster, hoe meer opgenomen moet worden en dat moet dan achteraf weer gecomprimeerd worden voor gebruik in YouTube. Als je een monitor hebt die groot genoeg is dan is de balk veel minder overheersend aanwezig.

De sprekers waren blij verrast dat er op vrijdagochtend, na het feest, nog zoveel belangstelling voor hun sessie was.

annemie
annemie
15 jaren geleden

heb het ook geprobeerd maar voel me er niet door aangetrokken