Prachtig echte miniatuurtjes met tilt-shift video

Tilt-shift lenses sit off-center of the film (or sensor) plane of your camera to produce photos with extremely limited depth of field, giving the effect of a macro shot of a tiny scene. When the effect is matched with the surreal speed boost of many stills strung together into a time-lapse movie (here by Keith Loutit), we get the other-worldly privilege of seeing real Australian beach goers as an elaborate Playmobil scape. Or Sydney Harbor in a bath tub…”

(bron)

Waarschuwing! Deze post gaat je weer een half uur kosten, want als je één van deze video’s bekeken hebt, wil je er nog meer zien. Dan kun je hier of hier terecht.

Door de gebruikte speciale lens lijken het allemaal opnames van miniatuur scènes, maar het zijn foto’s van echte real size plekken die achter elkaar geplakt zijn tot deze filmpjes. Indrukwekkend.