De iPod Touch als liveblogging tool

“Kortom, een genot om te live te webloggen met mijn iPod Touch, maar de behoefte aan een echte (maar veel te dure) iPhone groeit, want hiermee kun je foto’s maken en invoegen in je weblogitem. Daarnaast, maar dat ondersteund de software nog niet, zou je zo ook video en geluid kunnen invoegen. En dan allemaal met een klein mobiel apparaatje. Dus toch een iPhone op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas, of het einde van mijn huidige abonnement afwachten.”

(bron)

Patrick Koning schrijft over het gebruik van zijn iPod Touch als liveblogging tool tijdens een conferentie. Hij zet de Touch daarbij af tegen zijn normale laptop.
Als ik het verhaal zo lees, dan weet ik niet hou de Touch het zou volhouden tegenover mijn eeePC. Een poging tot scoren zonder praktijkervaring met de iPod Touch.

#1 OK, hij past niet in je broekzak, de Touch wel, maar hij is zeker geen zeulding. Neutraal lijkt me
#2 Het toetsenbord van de eeePC zal het (verwacht ik) zeker winnen van de Touch. Punt voor de eeePC
#3 Foto’s nemen met de eeePC kan, maar de ingebouwde webcam is niet om te draaien, aparte losse webcam voor nodig. Maar de SD-kaartlezer en de USB-poorten maken uploaden van foto’s wel heel eenvoudig. Duidelijk punt voor de eeePC lijkt me.
#4 Accuduur. Daar zal de eeePC 901 dankzij zijn zuinig processor en 6-cel accu ook zeker niet onderdoen voor de Touch. Neutraal op zijn best
#5 Mogelijkheid om audio en video op te nemen heeft de Touch niet, maar de eeePC wel. Punt voor de eeePC dus

Ben ik nou hier de eeePC aan het verdedigen? Nee hoor, want de iPod Touch (en eigenlijk net als bij Patrick, de iPhone) staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje. En eigenlijk is het hoe dan ook niet echt een eerlijke vergelijking (toch?).

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen Bottema
14 jaren geleden

Dag Pierre,

Ik kan je de iPod Touch zeker aanraden. Kaj Rietberg heeft op de Picnic 08 met mijn Touch getwittered, maar had er toch moeite mee. Touch toetsenbordje vereist wat oefening. Ik ben er al redelijk snel mee, maar een toetsenbord onder je vingers is toch lekkerder met een live blogging tool.

Patrick Koning
14 jaren geleden

Pierre, leuk dat je mijn weblogitem oppakt en het afzet tegen een eeePC.

Ook bij mij staat een eeePC op het verlanglijstje. Een van onze studenten werkt ermee op school. Hij gebruikt het ook om met Word en Powerpoint te werken, echter dat lijkt me niet echt handig gezien het schermformaat. Maar altijd handiger dan op een iPod Touch/iPhone.

Het toetsenbord is idd even wennen zoals Jeroen Bottema schreef, maar oefening baart kunst. In de nieuwe firmware wordt de mogelijkheid geboden om de spellingschecker uit te zetten. Handig omdat sommige Engelse woorden die in het Nederlands ingeburgerd zijn niet herkend worden. Dit scheelt tijd met corrigeren.

In ieder geval is de markt sterk in beweging, is de concurrentie groot, en dat betekent meestal een golf van vernieuwingen.

Ik ben benieuwd naar iemand met de eerste Android telefoon om mee te webloggen?

Groetjes, Patrick

Kaj Rietberg
14 jaren geleden

Jeroen schrijft het al. Ik vond het erg leuk om te gebruiken en stukken beter dan mijn telefoon om mee te twitteren, maar het gaat niet snel en je moet van toetsenbord veranderen (in het scherm) om een hashtag te krijgen en de getallen. Om echt te live bloggen of twitteren op een conferentie lijkt mij de eeePC stukken beter.
Maar wel een mooi apparaat. Maar ook bij deze is de batterij snel leeg.

Pierre
14 jaren geleden

Ik gebruik de eeePC nou al een paar weken als hoofdlaptop (met de bestanden die op de ‘gewone’ laptop stonden op afstand bereikbaar). Op mijn werkplek koppeling ik hem aan een 19 inch monitor en aan een kleine USB hub met daar aan een toetsenbord een muis. Eigenlijk precies zoals ik dat met de gewone laptop ook deed. Dus ergonomisch allemaal verantwoord.

Inderdaad, van tijd tot tijd mis ik de 6 inch die het scherm kleiner is dan de andere laptop nog wel, maar dan vooral als ik onderweg ben en geen aparte monitor in de buurt heb. Maar mijn tas is dan wel een flink stuk lichter.