De iPod Touch als liveblogging tool

 Gepubliceerd door om 23:12  iOS
okt 062008
 
“Kortom, een genot om te live te webloggen met mijn iPod Touch, maar de behoefte aan een echte (maar veel te dure) iPhone groeit, want hiermee kun je foto’s maken en invoegen in je weblogitem. Daarnaast, maar dat ondersteund de software nog niet, zou je zo ook video en geluid kunnen invoegen. En dan allemaal met een klein mobiel apparaatje. Dus toch een iPhone op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas, of het einde van mijn huidige abonnement afwachten.”

(bron)

Patrick Koning schrijft over het gebruik van zijn iPod Touch als liveblogging tool tijdens een conferentie. Hij zet de Touch daarbij af tegen zijn normale laptop.
Als ik het verhaal zo lees, dan weet ik niet hou de Touch het zou volhouden tegenover mijn eeePC. Een poging tot scoren zonder praktijkervaring met de iPod Touch.

#1 OK, hij past niet in je broekzak, de Touch wel, maar hij is zeker geen zeulding. Neutraal lijkt me
#2 Het toetsenbord van de eeePC zal het (verwacht ik) zeker winnen van de Touch. Punt voor de eeePC
#3 Foto’s nemen met de eeePC kan, maar de ingebouwde webcam is niet om te draaien, aparte losse webcam voor nodig. Maar de SD-kaartlezer en de USB-poorten maken uploaden van foto’s wel heel eenvoudig. Duidelijk punt voor de eeePC lijkt me.
#4 Accuduur. Daar zal de eeePC 901 dankzij zijn zuinig processor en 6-cel accu ook zeker niet onderdoen voor de Touch. Neutraal op zijn best
#5 Mogelijkheid om audio en video op te nemen heeft de Touch niet, maar de eeePC wel. Punt voor de eeePC dus

Ben ik nou hier de eeePC aan het verdedigen? Nee hoor, want de iPod Touch (en eigenlijk net als bij Patrick, de iPhone) staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje. En eigenlijk is het hoe dan ook niet echt een eerlijke vergelijking (toch?).

okt 062008
 
Matching - 5 (foto door: PiAir (Old Skool))

Toen Jeroen de wiki voor het vijfde edublogdinner opende gaf hij via twitter aan dat hij er vanuit ging dat er de nodige reclame voor de avond gemaakt zou worden. Nou, ik geloof niet dat dat nog echt nodig is. Het aantal deelnemers staat inmiddels op 29. Dat gaat net als vorig jaar niet meer met één ronde tafel lukken. Mooi.

Maar, voor het geval je de berichtgeving hier en op andere plekken tot nu toe gemist had: op de avond voor de SURF Onderwijsdagen zoeken edubloggers (en iedereen anders die maar mee wil, newbies, wannabies, lurkers, visitors, residents, natives, immigrants, gamers, traditionalisten, en alle andere pluimages zijn welkom!) elkaar op in Utrecht om een hapje te gaan eten.

Organisatie is dit jaar in handen van Karin Winters en Jeroen van Beijnen. Inschrijven kan via deze wiki.

 Reacties uitgeschakeld voor 5e Edublogdinner op 10 november – 29 and counting!  Tags: