Fontys goes Mobile!

Fontys Mobile - Klik voor grotere versie

Nee, het is niet zo dat Fontys gaat verhuizen, ook hebben we al wat langer de beschikking over mobieltjes. Maar wat betreft website voorzieningen voor gebruikers van een mobieltje/smartphone/PDA/iPhone was (is?) het nog erg droevig gesteld.
En hoewel het maar een klein stapje is, lost het wel hét probleem dat ik regelmatig had op. Ik heb een Pocket PC van Fontys met internet via GPRS. Fontys heeft als een van de weinige hogescholen een prima online database voor het opzoeken van telefoonnummer en mailadressen. Met een browser kun je in no time, gewoon vanaf de startpagina van Fontys mijn telefoonnummer opzoeken, de kamer en het gebouw waar ik (soms) zit inclusief een link naar een routeplanner/plattegrond etc (zie hier).

Maar als je onderweg bent of op weg bent en alleen mobiel internet ter beschikking hebt, dan kun je die info niet vinden. En dat is nu opgelost via http://mobile.fontys.nl/.

Je kunt er zoeken op naam en als je op het telefoonnummer klikt, dan zal je telefoon vragen of het gebeld moet worden (net als bij de telefoongids online waar ik eerder over schreef).
Klik je op de naam, dan krijg je een pagina met de locatie en het e-mailadres. En ook het mailadres is klikbaar.
De keuzelijst geeft al een hint van een mogelijk volgend onderdeel dat mobiel gemaakt wordt: de plattegronden.

Natuurlijk, er zijn nog heel veel andere onderdelen die nog niet mobiel toegankelijk zijn: de studie-informatie, lesroosters, actueel nieuws (roosterwijzigingen, lesuitval etc) en de hele elektronische leeromgeving.
Meer dan genoeg werk nog. Maar ik ben blij met dit eerste stapje.

Welke onderdelen van jouw onderwijsinstelling, universiteit, hogeschool, bedrijf, …., zijn al goed te bezoeken met een mobiele browser?

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
12 jaren geleden

Mooie ontwikkeling!
Juist contactgegevens zijn volgens mij heel geschikt om via een mobiele site aan te bieden. Goed dat men hier iets voor heeft ontwikkeld.
Plattegronden kan idd een mooie nieuwe optie zijn. Deze kan dan natuurlijk mooi gekoppeld kan worden met de mobiele reisplanner van de NS en 9292OV.

Ik hoop alleen dat men naast het maken van nieuwe features ook eens kritisch gaat kijken naar de huidige features. Er zijn op de huidige site namelijk ook nog wel een hoop dingen die verbeterd zouden moeten worden.

Sander
Sander
12 jaren geleden

Mijn hogeschool heeft helaas nog geen mobiele site. Wel kan ik het Exchange adresboek benaderen via mijn Windows Mobile toestel – voor het opzoeken van emailadressen, telefoonnummers, kamernummers e.d. werkt dat prima. Maar daar houdt het wel zo’n beetje op.

Moniek
12 jaren geleden

Mooi dat Fontys mobiel gaat en inderdaad die telefoonnummers zijn snel te vinden.
Helaas geldt dat niet voor de meeste andere informatie op de Fontyswebsite. Zelf zoek ik hier regelmatig naar informatie, maar om het heel eerlijk te zeggen: die is heel knap verstopt!
Of geldt dat alleen voor de ‘Tilburgse’ onderdelen? Zelfs docenten konden mij niet een fatsoenlijke dieplink geven naar specifieke informatie als: programma’s, roosters e.d.
Ik moet er niet aan denken dat ik zo zou moeten zoeken via mijn mobiel…
Zie nu dat Jeroen hierboven ook een licht kritische noot over de Fontys site plaatst.

Pierre
12 jaren geleden

Hoi Moniek,

Nee, dat geldt zeker niet alleen voor de Tilburgse onderdelen. Al zou roosterinformatie in ieder geval gewoon online te vinden moeten zijn.