Fontys goes Mobile!

 Gepubliceerd door om 20:14  iOS
okt 212008
 
Fontys Mobile - Klik voor grotere versie

Nee, het is niet zo dat Fontys gaat verhuizen, ook hebben we al wat langer de beschikking over mobieltjes. Maar wat betreft website voorzieningen voor gebruikers van een mobieltje/smartphone/PDA/iPhone was (is?) het nog erg droevig gesteld.
En hoewel het maar een klein stapje is, lost het wel hét probleem dat ik regelmatig had op. Ik heb een Pocket PC van Fontys met internet via GPRS. Fontys heeft als een van de weinige hogescholen een prima online database voor het opzoeken van telefoonnummer en mailadressen. Met een browser kun je in no time, gewoon vanaf de startpagina van Fontys mijn telefoonnummer opzoeken, de kamer en het gebouw waar ik (soms) zit inclusief een link naar een routeplanner/plattegrond etc (zie hier).

Maar als je onderweg bent of op weg bent en alleen mobiel internet ter beschikking hebt, dan kun je die info niet vinden. En dat is nu opgelost via http://mobile.fontys.nl/.

Je kunt er zoeken op naam en als je op het telefoonnummer klikt, dan zal je telefoon vragen of het gebeld moet worden (net als bij de telefoongids online waar ik eerder over schreef).
Klik je op de naam, dan krijg je een pagina met de locatie en het e-mailadres. En ook het mailadres is klikbaar.
De keuzelijst geeft al een hint van een mogelijk volgend onderdeel dat mobiel gemaakt wordt: de plattegronden.

Natuurlijk, er zijn nog heel veel andere onderdelen die nog niet mobiel toegankelijk zijn: de studie-informatie, lesroosters, actueel nieuws (roosterwijzigingen, lesuitval etc) en de hele elektronische leeromgeving.
Meer dan genoeg werk nog. Maar ik ben blij met dit eerste stapje.

Welke onderdelen van jouw onderwijsinstelling, universiteit, hogeschool, bedrijf, …., zijn al goed te bezoeken met een mobiele browser?

okt 212008
 

We zijn weer online zichtbaar:
http://www.ustream.tv/channel/fontys-ict-en-onderwijs-lab

De audioproblemen zijn redelijk uit de wereld (nog wat ruis, maar minder dramatisch dan gisteren) en we hebben nu alle vier de systemen zover dat we er in ieder geval individueel mee kunnen testen. Daarna proberen we nog een opname te maken met alle vier de systemen tegelijkertijd.