Een Mac Pro kopen als geld geen rol speelt

Mac Pro

Goed, eerst wat toelichting om te voorkomen dat dit bericht helemaal verkeed begrepen wordt. Een van de systemen die we deze week aan het testen zijn in het kader van de ‘Rich Media pilot’ van SURFnet maakt gebruik van 2 Mac Mini’s voor het capturen van de video en het VGA-beeld.
Op de foto links hieronder zie je ze:

Rich Media Pilot Rich Media Pilot (foto door: PiAir (Old Skool))

Toen kwam natuurlijk ook de vraag “wat kost zoiets nou?” en voor het antwoord gingen we naar de Apple Store. Zolang ze nog te leveren zijn kosten ze minimaal 486,86. Het gesprek ging wat verder over wat de iMac dan wel niet kost (in onze configuratie zo’n 2200 euro) en omdat ik toch bezig was met prijzen opzoeken, keek ik ook even bij de opties voor een Mac Pro.

En dat was indrukwekkend. Ik was in staat een systeem samen te stellen met een prijskaartje van 18.744,88 euro. Dat is dan wel inclusief verzendkosten.
Dan heb je wel ook een Mac Pro met: Twee 3,2-GHz quad-core Intel Xeon-processors, 32GB (8x4GB) intern geheugen, een Mac Pro RAID-kaart, 4 x 1TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s, een NVIDIA Quadro FX 5600 1.5GB, Eén 16x SuperDrive, 2 x Apple Cinema HD Display (30-inch flat-panel), Apple Wireless Mighty Mouse, Draadloos toetsenbord (Internationaal Engels) & Gebruikershandleiding (Engels), AppleCare Protection Plan for Mac Pro (w/or w/o Display) – Auto-enroll.
Voor een werkstation heb je dan waarschijnlijk nog wat software nodig, overbodige features als een wireless kaart of een modem heb ik vanaf gezien, net als van een externe SAN oplossing.

Als geek vind ik het tof dat je zo’n vreselijk buiten bereik van elk normaal verdienend mens liggend systeem zomaar samen kunt stellen in de online winkel van Apple. Wat ik wel teleurstellend vond was dat ik overigens nog steeds slechts korting kreeg op een iPod nano of iPod touch. Die had ik er gewoon gratis bij willen hebben.

Maar wat me ook opviel was dat ik op andere, Windows/Vista/PC gerelateerde websites niet in staat bleek om zo’n monster systeem samen te stellen. Mogen niet-Apple gebruikers niet dagdromen of is het daadwerkelijk zo dat dit soort systemen via de Apple Store wél en via andere online winkels niet gekocht worden?

De uitdaging dus aan alle Windows lezers: laat een reactie achter met de winkel waar ik ook een Vista systeem ter waarde van zo’n 18.000 euro of meer kan samenstellen.

p.s. even voor de duidelijkheid: alleen links naar zulke systemen worden op prijs gesteld, SPAM wordt ook bij dit bericht gewoon verwijderd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
12 jaren geleden

Bij een aantal andere leveranciers zijn de meerprijzen voor bijvoorbeeld extra geheugen niet zo exorbitant als bij Apple zelf. Dus dat monstersysteem kost links en recht net iets minder. Maar goed. Als kersverse overstapper … nou ja toch al bijna een jaar … zou ik zeggen … wie wil er nou een systeem voor dat bedrag met Vista erop? :)

Bram
Bram
12 jaren geleden

Leuk artikel. Echter klopt de prijs van de mini niet of je vergeet een kortings optie. Scholen, scholieren en werknemers van scholen krijgen namelijk bij Apple korting. Hier vindt je namelijk de educatie store: http://store.apple.com/nl/browse/home… De Mac mini kost dan nog maar 468,86 euro.
Mocht je ook nog toegang hebben tot surfspot dan krijg je nog meer korting via de partner shop.
En als je Apple belt dat je iPod gratis wilt dan lukt dat vast wel bij die ultieme config ;-)
Ps Zondag kijk ik naar mijn dataverbruik voor de iphone.

Pierre
12 jaren geleden

@Bram: oeps, twee getallen omgedraaid.

Edwin Martin
12 jaren geleden

Ik heb het geprobeerd bij Alienware, waar je als geek ook gemakkelijk je spaargeld kwijt kunt.

Maar helaas kwam ik daar maar tot de magere $12,707.

Terwijl ik toch ook hier twee beeldschermen aanklikte.

Maar het idee is duidelijk: als je niet op je centen hoeft te letten koop je natuurlijk niet een PC’tje.

http://www.alienware.com/