Oei, ik ben een Spammert!

 Gepubliceerd door om 18:55  Persoonlijk
okt 192008
 
LinkedIn - Klik voor grotere versie

Toen ik vanmiddag mijn Outlook Contactpersonenlijst aan het bijwerken was (tja, wat doe je zoal op een zondagmiddag) kwam ik weer eens bij een LinkeIn profiel pagina die ik alleen kon zien als ik zelf ook ene profiel had. Het was van een van mijn contacten die inmiddels al een keer of twee van functie en baan veranderd was en waarvan ik gewoon even niet meer wist of de contact gegevens die ik van hem had in Outlook nog actueel waren.
Ik heb lange tijd gevonden dat ik aan één lidmaatschap van een profielsite meer dan genoeg had. Maar vandaag ben ik overstag gegaan en heb een LinkedIn-profiel aangemaakt.

Na het toevoegen van wat info over mezelf wilde ik natuurlijk ook anderen uitnodigen/linken. Daarvoor kun je bij LinkedIn “heel gemakkelijk” je contactpersonen van Outlook importeren. Nou ja, je moet ze bij Outlook eerst naar CSV exporteren en dan in LinkedIn importeren.
Het was grappig om te zien hoeveel mensen die ik ken al een LinkedIn profiel hebben. En ik dacht dat ik de selectie voor het versturen van uitnodigingen beperkt had tot alleen die mensen.

Maar blijkbaar heeft LinkedIn naar alle contactpersonen en mailadressen in mijn Outlook contactpersonen lijst nu een uitnodiging gestuurd. Dat waren er (ik had opgeruimd) in totaal 375. Slik.
Niet dat er mensen tussen zitten waarvan ik niet wil dat ze de uitnodiging accepteren, maar er zitten ook heel veel mensen tussen die geen LinkedIn account hebben én een aantal mailadressen van helpdesks, mailinglijsten etc.
Balen dus.

Ik ga niet iedereen nóg een mail sturen, want wie weet is het voor een aantal ervan juist wel een reden om ook een account aan te maken. En bij deze mijn excuses als jij zo’n mail gehad hebt en er helemaal niet op zat te wachten.

Wel grappig overigens om te zien dat binnen een paar uur op zondagmiddag ik al 33 mails binnen had van mensen die de uitnodiging geaccepteerd hebben.

0 0 stem
Bericht waardering
11 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Anna No Picture
Anna No Picture
11 jaren geleden

oh, dat is een teleurstelling om te lezen Pierre ;-) dacht dat het een persoonlijke uitnodiging was…

Antoine van Dinter
11 jaren geleden

Eerst heb ik je mail bevestigd en dan lees ik dit … ;-)

Pierre
11 jaren geleden

Het waren ook persoonlijke uitnodigingen. Alleen had ik niet verwacht dat ik er meteen 375 tegelijkertijd van zou versturen.

Fred Zelders
Fred Zelders
11 jaren geleden

Ik ben niet boos :-)

Willem
11 jaren geleden

Stel je voor dat je dit leest en er niét een krijgt, dat zou pas zielig zijn! Ben benieuwd op hoeveel contacten je in een week zit. Nu nog een plaxo account Pierre!

Pierre
11 jaren geleden

@Willem: Nee hoor, dat betekent dat je niet in mijn Outlook contactpersonen lijst zit, maar mogelijk alleen in mijn GMail adressenlijst.

Kobus van der Slossen
11 jaren geleden

Huil huil..

Ik heb gewoonweg NIETS ontvangen.

arme ik.

Hans Wolters
11 jaren geleden

Ik zie dat Willem me al voor is met de opmerking over Plaxo. Dat is overigens een netwerk dat tot voor kort best nogal wat andere mensen liet zien. Denk echter dat het steeds meer op Linkedin gaat lijken.

Pierre
11 jaren geleden

@Kobus: ik ook nog niet van jou…

@Willem en @Hans: ik ga eerst maar even rustig ervaring opdoen met LinkedIn.

Jef van den Hurk
11 jaren geleden

Pierre, ik heb iets soortgelijks gehad met Plaxo. Troost je. Nu, anderhalf jaar later, ontvang ik nog steeds ontvangstbevestigingen…

Smetty
11 jaren geleden

En toch… Misschien was er een: "zo snel en zoveel mogelijk vriendjes hebben op LinkedIn"-weddenschap. We zullen het nooit weten… :-)