OLPC XO v.s. Intel Classmate

 Gepubliceerd door om 09:29  Leertechnologie
okt 022008
 
EEE PC en OLPC XO

Het is al weer een tijdje geleden dat ik in Maastricht bij Frits Hoff op bezoek was. En sindsdien is het ook angstvallig stil gebleven rond OLPC initiatieven in Nederland. Ik ben dan ook blij dat ik het bericht “Nieuwe tegenslag voor kinderlaptop OLPC” dat vandaag op Webwereld.nl kan aanvullen met wat verhalen van Frits over de OLPC. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor OLPC XO v.s. Intel Classmate  Tags:

Informatiestromen koppelen

 Gepubliceerd door om 06:54  Internet
okt 022008
 
NS website - Klik voor grotere versie

Omdat het al sinds vorige week rommelt op mijn dagelijks treintraject kijk ik wat vaker op de pagina met actuele vertrektijden om te zien of de trein die ik wil gaan nemen vertraging heeft.
Wat me daarbij echter opviel was dat de pagina voor Deurne op de ‘gewone’ site sinds de stremming van afgelopen weekend nog steeds aangeeft dat er geen actuele vertrektijden beschikbaar zijn. De doorverwijzing naar de storingen pagina levert dan niets op, omdat er inmiddels geen storing meer is.
De mobiele website van de NS weet echter wél de actuele vertrektijden voor Deurne te melden.

Ik neem aan dat iemand bij de NS vergeten is om bij de gewone website een vinkje uit te zetten dat gezet kan worden als er verstoringen op een traject zijn waardoor het moeilijk is om actuele vertrektijden weer te geven.
Maar dan worden de mobiele en ‘gewone’ website blijkbaar niet op basis van dezelfde informatie en bedrijfsregels aangestuurd. Want ze laten op hetzelfde moment verschillende informatie zien.

Nu heb ik in dit geval een workaround en kun je je afvragen of het nou iets is om je zorgen over te maken. En ik denk van wel en het is ook iets wat we in het onderwijs in de gaten moeten houden als we informatie voor studenten online aanbieden. De NS heeft bij het ontwerp van haar twee sites (die er eigenlijk één hadden moeten zijn met verschillende weergaven) een bron van verwarring ingevoerd in een geheel van informatievoorziening die met name bij verstoringen toch al niet optimaal is. En dat moet je zien te voorkomen lijkt me.

En nu we het over verstoring aan de dienstregeling hebben. Beste mevrouw Langkamp, er zijn heel wat ergere manieren dan met Paracetamol. Mét blijvende gevolgen voor mensen die daar niet om gevraagd hebben.

 Reacties uitgeschakeld voor Informatiestromen koppelen  Tags: