Google weet nu ook dat ik een blog ben!

Google blogsearch - Klik voor grotere versie

het heeft een hele tijd geduurd, maar Google ziet me nou eindelijk als een weblog. Dat betekent dat posts van hier ook bij de Google blogsearch verschijnen Dat was tot nu toe niet het geval.
Het gaat dus steeds beter met de vindbaarheid. Want ook Technorati heeft inmiddels haar index mechanisme op orde en ook daar worden nieuwe posts weer netjes opgepikt.
Die vindbaarheid was 10 jaar geleden wel anders. Toen had ik nog geen weblog, maar was online bezig met het mee-ontwikkelen van forum software. Als ik een ego-search uitvoer op de Google index uit 2001 kom je die info als eerste tegen. Hmmm, sta ik dus al 7 jaar met mijn naam bovenaan in de zoekresultaten.

Leuk trouwens om te zien wie er toen al online te vinden was. Ik kon ieder geval Gerard Bierens en Wilfred Rubens terug vinden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
15 jaren geleden

Tip: abonneer je op de RSS feed van die blogsearch, dan zie je ook makkelijk en snel wanneer anderen je naam gebruiken!

Pierre
15 jaren geleden

Yup, zo kwam ik er achter dat nou ook posts van het blog hier daar geïndexeerd werden.

Marcel de Leeuwe
15 jaren geleden

Leuk, zo’n oude index! Ik kwam zo nog een oude reactie tegen die ik in 1996 had geplaatst in een forum tegen een spammer en ik kwam nog een interview tegen van mezelf in de Computable, toen ik boos had gereageerd op een onzin artikel dat eerder over e-learning was verschenen.

Zie voor het laatste: http://www.computable.nl/artikel/ict_