Synology 270+ met APC UPS

Synology 270+ met APC UPS (foto door: PiAir (Old Skool))

Zoals je wellicht weet heb ik een tijdje geleden een Synology 270+ aangeschaft. Ik gebruik die Synology in RAID1 configuratie voor de opslag van mijn data thuis.

Een probleem is echter dat de elektriciteitgroep waar de Synology op aangesloten is niet de meest stabiele is. Dat komt voornamelijk door de aanwezigheid van een wasmachine en droger op diezelfde groep.

Daarom heb ik besloten om een UPS aan te schaffen zodat de Synology niet plotseling zonder stroom komt te zitten op het moment dat er bijvoorbeeld een zekering uit vliegt en zodat hij geen last heeft van pieken en dalen in stroomverbruik.

Ik heb gekozen voor de Back-UPS CS350 van APC. Het is het lichtste model, maar omdat de Synology + de twee externe harde schijven die er aan hangen niet zo heel veel verbruiken (samen minder dan een gewone desktop computer) is het ruim voldoende.
Met een aanschafprijs van iets minder dan 80 euro vond ik het de investering in ieder geval ook voor thuisgebruik wel waard.

Ik heb naar aanleiding van het uitpakken en aansluiten een tweetal filmpjes met uitleg gemaakt. Het eerste filmpje gaat over het uitpakken:
* bij Vimeo.com | bij Dailymotion.com

Het tweede filmpje gaat over het oplossen van een praktisch probleem. De twee externe harde schijven die ik gebruik hebben een externe voeding en geen aansluiting die geschikt is voor de bijgeleverde kabels.
Daarom heb ik de kabel die ik (ten overvloede) extra besteld had omgebouwd naar een stekkerblok. De uitleg kun je bekijken in dit filmpje:
* bij Vimeo.com | bij Dailymotion.com

(disclaimer: je moet natuurlijk zelf weten welk merk UPS je koopt, ik krijg niet betaald voor het noemen van APC)