EEEPC 901 met Touchscreen

Slik, dat was spanned zeg. Ik had nog nooit eerder een laptop op deze manier uit elkaar gehaald als vandaag. Zoals ik in het filmpje hierboven al zeg, ik heb wel foto’s gemaakt die ik ook zal uploaden, maar ik heb er niet genoeg gemaakt om een complete How-to in het Nederlands te maken. Wellicht dat het hier en daar wel een aanvulling kan zijn op de andere tutorials (waar ik in een volgende post ook naar zal verwijzen).
Ik ga eerst nog even wat spelen met mijn nieuwe schermpje. :-)
[update] In dit bericht leg ik uit hoe e.e.a. in zijn werk gegaan is.

0 0 stem
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj Rietberg
12 jaren geleden

Knap gedaan. Ziet er mooi uit. Werkt het net zo handig als een tablet pc? Ik denk het niet hè?

Pierre
12 jaren geleden

Nee, het is zeker niet hetzelfde. Je kunt het beeldscherm uiteraard niet draaien en omklappen. Het is handig/leuk als aanvulling op de muis.

Willem
12 jaren geleden

Icoontje erbij betekent dus ook extra software. Ben heel benieuwd wat je daar allemaal voor extra mogelijkheden mee hebt gekregen.
Maar alleen dat scrollen met je vingertoppen is al fraai natuurlijk.
Ben ook benieuwd of het frame om je beeldscherm nu net zo aansluit of is dat ding zo dun dat het niet uitmaakt?
Trouwens, had je de afgelopen week nu je grote of je kleine bij je?

Pierre
12 jaren geleden

Wat functionaliteit betreft is daar niet veel spannends te melden. Je kunt er het scherm mee calibreren en zaken als het automatisch laten verschijnen van de rechtermuisknop opties, gevoeligheid van het scherm etc. instellen. Met uitzondering van de calibratie heb ik alles op de standaardsetting laten staan.

Vorige week had ik de eeePC en de TabletPC bij me. Het waarom en hoe daarvan komt in een volgende post.

Patrick Koning
Patrick Koning
12 jaren geleden

Pierre, zeer cool en gaaf dat je dat zelf gedaan hebt. Kan me voorstellen dat het spannend is. Zeker als je de aan knop aanzet en alles het nog doet.

Het scrollen van het scherm is erg handig en lijkt op iPod Touch. Het lijkt me mooi als jouw product standaard te koop is.

Karin Winters
12 jaren geleden

jeetje en ik moet nog steeds proberen het eerste stukje software te installeren…

Mark Zweegers
Mark Zweegers
12 jaren geleden

Pierre,
Errug knap.
Ik had ook al enkele how-to’s gevonden bij jkkmobile. En ik had toen ik dat zag ook een eeepc aangeschaft. Het leek immers makkelijk.
Maar ik heb het nog steeds niet aangedurfd. Met twee linker handen kun je ook je hele laptop naar de gallemiezen helpen (al ging dat vast ook door jouw hoofd)

Respect dus.

PS: Komt er veel soldeer werk bij kijken, en heb je nog tips of links waar dat goed uitgelegd is?

Groet
Mark Zweegers

Pierre
12 jaren geleden

Hoi Mark, het mooie van deze set is nou juist dat er helemaal géén soldeerwerk aan te pas komt. Dat is dus anders dan bij jkkmobile en andere filmpjes. Ik heb even de link naar het bericht met uitleg over de installatieprocedure onder aan het bericht toegevoegd.

Maar ik kan me helemaal voorstellen hoe je je voelt.