Schudden voor gebruik

ipod Nano - Klik voor grotere versie

Ik ben geen hardcore Apple gebruiker. Dus ik had geen ontzettende haast om meteen te weten te komen wat Apple afgelopen week aan nieuwe producten zou aankondigen voor het aankomend kerstseizoen. Maar mede door de wijze waarop Steve Jobs zijn shows van een uur opvoert is het natuurlijk toch ook voor mij een must-see. De volledige video staat hier online.
Zo’n evenement gaat ook altijd gepaard met de nodige discussie online over of Apple wel genoeg nieuwe zaken heeft geïntroduceerd. Blijft een moeilijke, want toen de iPhone binnen korte tijd een stuk goedkoper werd sprak men er schande van, terwijl upgrades van de opslag die een iPod Touch heeft door veel mensen afgedaan wordt als niet groot genoeg. En is de Genius functie waarmee je iTunes (en je iPod) automatisch een afspeellijst kunt laten maken bij de track waar je nu naar luistert een geniale toevoeging of gewoon een truc van Apple om je vaker in de iTunes muziekwinkel te krijgen?

Ik mag hopen dat het beide is. Want daar moet een bedrijf het tenslotte van hebben.
Aan mij zullen ze overigens niet veel verdienen. Want de MP3’s die ik via mijn Synology Diskstation in iTunes zichtbaar en afspeelbaar maak worden niet door Genius herkend/geïndexeerd en daar blijft de knop dus heel erg grijs.

Er blijft dus nog wel wat te wensen. Zo vind ik ook dat ze de headsets met volumeregeling en bedieningsknop standaard moeten bijleveren in plaats van voor een meerprijs.

Maar het meest met verbazing heb ik toch wel gekeken naar de Shake to Shuffle functionaliteit van de iPod nano. Het zal vast al lang beschikbaar zijn geweest voor de iPhone en de iPod Touch, omdat die ook zo’n versnellingsmeter hebben. Maar toch. Het klinkt zo logisch: “even schudden met je Pod nano en hij selecteert een willekeurig ander nummer uit je muziekbibliotheek” maar is toch ook weer vreselijk geniaal.
Als je dat soort functionaliteiten in je producten verwerkt heb je een stuk minder problemen als sommige andere grote bedrijven.
Nice.

[update] Oh, wat betreft de besturing van spellen op de iPod touch die je hier kunt zien, daar kan Apple de credits weer niet van claimen. Ze hebben gewoon goed gekeken naar hoe ik de Nintendo DS beweeg tijdens een spelletje Mario Kart! ;-)

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
12 jaren geleden

Doet me wel denken aan de Wii. Gisteren speelde ik nog even een oorlogsspel en moest ik steeds herladen. Ik tierend zoeken naar de juiste knop, bleek dat ik ook alleen even hoefde te schudden :-)

Motion is de bom!

Bram
Bram
12 jaren geleden

De shake to shuffle functie zit overigens vreemd genoeg niet op de iPhone en iPod Touch.

Pierre
12 jaren geleden

Oh? Ook niet met de nieuwste firmware?