Muziek bij je YouTube video in ruil voor reclame

audioruil - Klik voor grotere versie
“Kies een track in de lijstbrowser. Geef zoekwoorden op om je resultaten te verfijnen. Het is verstandig tracks te zoeken die dezelfde lengte als je video hebben of langer zijn. Je weet dan zeker dat de audio niet eerder stopt dan de video.
Als je tevreden bent over de audiotrack, klik je op de knop ‘Video publiceren’ om de huidige audiotrack te vervangen door het nieuwe nummer.

Houd er rekening mee dat er advertenties kunnen worden weergegeven bij video’s met soundtracks uit de Audioruil-bibliotheek.”

(bron)

Google heeft een nieuwe optie toegevoegd aan YouTube getiteld “audioruil”. Je ziet de optie/knop bij video’s die je zelf toegevoegd hebt. Als je er op klikt kun je kiezen uit een verzameling van muziektracks. Vind je er eentje die je bevalt dan kun je de bestaande audiotrack van de video laten vervangen door de geselecteerde muziektrack.

Is dus niet handig als je ook maar iets van de audio in de video wilde bewaren, maar wel handig als je toch al geen audio gebruikt had en alleen even een track eronder wilt hebben die het wat meer body geeft.

Ik had het willen testen met een video over Photosynth die ik op YouTube geplaatst had. Die verdiende in zijn oorspronkelijke uitvoering slechts 2 sterren, dus veel slechter kon het niet worden. Maar als ik het oorspronkelijk bestand nogmaals probeer toe te voegen (zodat het origineel ook op YouTube te horen blijft) krijg ik de melding “Geweigerd (dubbele upload)”. Zelfs als ik de bestandsnaam wijzig. Dus nog even geen demo van een resultaat, ik zal de screencast opnieuw renderen naar een versie die net niet meer identiek is.

Het citaat uit de help dat ik hierboven opgenomen heb geeft aan het niet alleen het uitruilen van de audiotrack is, Google wil er zelf ook wat voor in ruil. Je geeft ze namelijk toestemming reclame bij die video te plaatsen.

[update] OK, nieuwe versie laten renderen, die wordt dan wel geaccepteerd. Nu ook online met andere muziek eronder, toegevoegd door YouTube. Er wordt geen fade-out toegepast en omdat de track langer is dan de video breekt hij nogal abrupt af. En natuurlijk kloppen de credits voor de muziek die ik netjes op het einde had toegevoegd nu niet meer.

[update #2] Ik snap nu ook wat ze met advertenties bedoelen. Het zien niet van die storende boodschappen óp de player zelf, maar het is een blok voor een advertentie naast het filmpje. Zie hieronder het verschil tussen beide versies:

YouTube zonder advertentie - Klik voor grotere versie YouTube met advertentie - Klik voor grotere versie
0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Niek
Niek
12 jaren geleden

Ik vind het raar dat je geen originele muziek meer mag gebruiken

Pierre
12 jaren geleden

Hoe bedoel je? Je mag nog steeds zelf muziek onder de filmpjes zetten. Dan moet je natuurlijk wel over de juiste licentie beschikken.