De Telefoongids Mobiel

DTG - Klik voor grotere versie

Ook zonder iPhone en met ‘slechts’ GPRS zijn er natuurlijk nog genoeg handige sites die je onderweg kunt gebruiken. Eentje die ik nog niet bij mijn favorieten had staan, maar gisteren tegen kwam (ben helaas kwijt waar ik die link vond, sorry) is de mobiele website van de Telefoongids.
Één kritiekpunt en één bonuspunt voor de site. Zoals je aan de schermafdruk kunt zien surf ik meestal met de browser zo ingesteld dat afbeeldingen op een site niet gedownload worden.
De mobiele website van de Telefoongids maakt echter gebruik van twee nogal belangrijke afbeeldingen. De ene bevat de tekst “De Bedrijvengids” en staat boven het linker knopje. De andere bevat de tekst “De Telefoongids” en staat boven het rechter knopje.
Zonder afbeeldingen is dat niet zichtbaar, terwijl de tekst natuurlijk ook op de knop zelf had kunnen staan.
De Bedrijvengids is daarbij overigens de default actie.

Een bonuspunt krijgen ze echter wat mij betreft wel voor de wijze waarop ze de telefoonnummers weergeven. Ze gebruiken daarvoor (bijvoorbeeld) wtai://wp/mc;0877877877
WTAI staat voor Wireless Telephone Application Interface, een volgens mij nagenoeg vergeten afspraak (PDF!) die op mijn Qtek echter probleemloos werkt. Een klik op de link en de Qtek vraag netjes of het aangeklikte nummer gebeld moet worden. Handig.
DTG - Klik voor grotere versie
Zeker in een tijd dat mobiele versies van websites nog lang niet vanzelfsprekend zijn…