Twitter op de Nintendo DS

Twitter op de Nintendo DS (foto door: PiAir (Old Skool))

Via een post op Mashable.com kwam ik bij een Twitter-client voor de Nintendo DS.
Je moet van een goede uitdaging houden om er aan te willen beginnen, dus dat deed ik. Al wist ik vooraf al dat ik deze Twitter cliënt zeker niet regelmatig zou gaan gebruiken. Belangrijkste reden daarvoor is dat mijn Nintendo DS erg veel moeite heeft met het krijgen van een verbinding met het netwerk. Hij heeft alleen ondersteuning voor 802.11b (niet voor 802.11G) en alleen voor WEP (terwijl ik thuis WPA2 aan heb staan).

Daarnaast moet je beschikken over een R4DS uitbreiding zodat je dit soort “homebrew” programma’s kunt installeren. Die had ik gelukkig.
Downloaden kan nadat je je registreert voor de site. Je hebt een geldig e-mail adres nodig om je account te kunnen activeren.
Na het downloaden is het een kwestie van uitpakken, een tekstbestand wijzigen (je Twitter accountnaam en wachtwoord invullen) en klaar.
Instellen van de Wifi-verbinding kan niet in de applicatie zelf, dat moet je al in bijvoorbeeld Mario Kart gedaan hebben.

Invoeren van Tweets gaat via het touchscreen van de Nintendo DS, op het bovenste scherm zie je de laatste tweets. Met de pijltjestoetsen kun je ook naar beneden en boven scrollen (maximaal 30 tweets).
Heb je eenmaal een verbinding, dan werkt het allemaal vanzelf. Maar mijn DS sprong na een paar minuten op zijn spaarstand waarbij het schermpje uit ging en ik het niet meer aan kreeg. Weet niet of het aan dit programma lag, heb er nog niet eerder last van gehad.

Samenvattend: leuk voor een zondagmiddag, leuk voorbeeld ook van ‘homebrew’ uitbreidingen voor de DS én van het feit dat je blijkbaar overal wel een Twitter cliënt op kunt maken. Maar geen tool die ik vaak ga gebruiken.

Twitter op de Nintendo DS (foto door: PiAir (Old Skool)) Twitter op de Nintendo DS (foto door: PiAir (Old Skool)) Twitter op de Nintendo DS (foto door: PiAir (Old Skool))