Beloof je voorzichtig te zijn?

Beloof je voorzichtig te zijn? (foto door: PiAir (Old Skool))

Het was me nog niet eerder opgevallen, maar ook Firefox gaat zich af en toe als een bezorgde moeder gedragen (met excuus aan alle moeders voor de vergelijking). Als je in Firefox versie 2 intypt “about:config” kom je direct in het scherm waar je de configuratie-opties aan kunt passen.

Maar in Firefox 3 moet je eerst beloven dat je voorzichtig zult zijn. Het moet toch niet gekker worden zeg.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen van Beijnen
12 jaren geleden

Weet je zeker dat je dit weblog bericht wil plaatsen :D

Hoe verder software zich ontwikkeld en hoe meer er mee mogelijk is voor mensen die er weinig kennis van hebben, hoe meer software ontwikkelaars mensen ervan willen weerhouden om functionaliteiten te gebruiken.
Eigenlijk vind ik deze melding dan nog wel grappig.

Arnoud Engelfriet
12 jaren geleden

Nog afgezien van het betuttelende aspect: "In overtreding zijn met uw gebruiksvoorwaarden". Wie vertaalt dat soort dingen? Iemand met een Nederlandse achteroom of zo? Bah.

Veel beter is trouwens dat je mensen niet waarschuwt met "pas op er kan iets stuk gaan" maar dat je te allen tijde een manier biedt om terug te gaan naar de werkende toestand. Unlimited undo zou wettelijk voorgeschreven moeten worden.