Aldi – Happy Smile #2

Vigeland Beeldenpark

Zoals ik een tijdje geleden schreef hebben we voor de afgelopen vakantie voor onze kinderen elk een Happy Smile gekocht.
Ik weet eigenlijk niet wat er over te vertellen, anders dan dat ze goed bevallen zijn. Er was niet veel uitleg nodig om ze er mee aan de slag te laten geen. Even aangeven waar de AAN/UIT-knop zit, waar je moet drukken om een foto te maken en waar om hem terug te kijken.
Dat ze wat langer moeten wachten bij hun eigen toestel dat dat van mij was geen enkel probleem.

Ja, er waren de nodige foto’s binnen en ook buiten die bewogen waren, maar ze hadden al snel door dat het dan gewoon even een kwestie was van nog eentje maken. Met een kaartje van 1GB is dat geen probleem. De batterijen gingen best lang mee zelfs met het regelmatig terugkijken en terug laten zien van de foto’s op het toestel. Dus ook daar geen klachten.

Belangrijk voor mij om even in de gaten te houden achteraf was dat beide toestellen exact dezelfde bestandsnamen gebruikten. Dus bij het samenvoegen van alle foto’s in een map per dag van de vakantie moest ik ze eerst herbenoemen.
Ook belangrijk was om even de datum/tijd van het toestel goed te zetten zodat ik ook deze foto’s achteraf op de kaart kon zetten.

Heel interessant vond ik zelf om te zien wat ze fotografeerden en ook hoe (close-up, wide shot, en in de regel natuurlijk vanuit een lager perspectief dan ik dat zou doen). Al is het maar goed dat ze gelukkig niet elke dag met het toestel aan de slag gingen, dan zou het aantal foto’s nóg groter zijn geworden.

Rv17 Noorwegen (foto door: PiAir (Old Skool)) Brug bij Lunde (foto door: PiAir (Old Skool)) Veerboot Jektvik - Kilboghamn (foto door: PiAir (Old Skool)) Boot naar Bodø (foto door: PiAir (Old Skool)) Vigeland Beeldenpark (foto door: PiAir (Old Skool)) Vigeland Beeldenpark (foto door: PiAir (Old Skool)) Veerboot Jektvik - Kilboghamn (foto door: PiAir (Old Skool))

En voor het overige zou ik zeggen, oordeel zelf, hierboven zie je een aantal voorbeelden van foto’s die ze gemaakt hebben.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
12 jaren geleden

Mooie foto’s toch? Zeker voor dat geld! Goed idee om je kinderen zo’n toestel te geven. Als ze enthousiast (geworden) zijn over het maken van foto’s gaan ze vanzelf op zoek naar een toestel dat meer kan is mijn ervaring. Mijn zoon had na z’n eerste instapmodel eigen zakgeld over voor een beter apparaat!
Wat betreft het hernoemen van bestanden las ik vanavond op Computertotaal:
http://www.computertotaal.nl/web/Arti
Maar een programma als Irfanview kan ook prima in batch veel bestanden hernoemen.

Pierre
12 jaren geleden

Ik heb de eenvoudige Windows-methode gebruikt: alle bestanden selecteren en dan "naam wijzigen". Windows zorgt dan zelf voor een teller erachter.

Fred Zelders
Fred Zelders
12 jaren geleden

Als ik het goed heb zit in Total Commander ( @ http://ghisler.com/whatsnew.htm ) een multi-rename tool.