Philips PET830/00 draagbare DVD speler

Philips PET830 - Klik voor grotere versie

Met de heel ruime beschikbaarheid van goedkope laptops is er eigenlijk geen enkele reden om een draagbare DVD speler mee op vakantie te nemen. De Philips PET830/00 die wij bij ons hadden heeft een scherm van 8,5 inch. Groot genoeg, maar bijna de helft van een laptop, of vergelijkbaar met een van de moderne EEE PC modellen. Nou hebben die meestal geen DVD speler, maar als je bijvoorbeeld een Medion Akoya Mini 10″ Netbook E1210 mee neemt dan heb je op de 80GB interne harde schuif ruim voldoende ruimte om video’s op te slaan. De accu duur van de Medion is vergelijkbaar met die van een losse draagbare DVD speler en het beeldscherm is waarschijnlijk zeker niet slechter.
Nou was een laptop meenemen voor mij geen optie, dus daarmee kwamen we automatisch bij de losse DVD spelers terecht. De Philips had twee voordelen: het scherm is net wat groter dan veel andere modellen én via de USB poort kun je gewoon een externe harde schijf aansluiten. Daarnaast speelt hij DivX bestanden af. Ook de twee hoofdtelefoon aansluitingen zijn natuurlijk handig, al is dat met een eenvoudig splitter kabeltje ook op een laptop te regelen.

De speciale houder die Philips bijlevert is wellicht voor een gewone auto handig, maar in een camper heb je daar niets aan en dus moest ik creatief zijn bij het bevestigen ervan (je kunt hem op de tafel zetten, maar tijdens het rijden is dat niet handig).
Heel onhandig is het model. Het is geen “dichtklap” model zoals een laptop of veel van de andere DVD spelers en dat maakt dat je altijd voorzichtig moet zijn met beschadigingen aan het scherm. Er wordt wel een hoes bijgeleverd, maar het blijft een beetje behelpen.
En de zwarte rand lijkt wel van Apple afgekeken: je ziet er elke vingerafdruk op.

Een TV heb ik niet gemist, zelf hebben we één keer een film bekeken toen de kinderen in bed lagen, voor het overige is het een aardige aanvulling op alle andere zaken die kinderen onderweg kunnen doen (puzzelen, spelletjes etc). Maar het hebben van een DVD speler is ook op lange vakanties niet noodzakelijk en dit model, hoewel zeker niet slecht, is gezien de genoemde kanttekeningen geen aanrader.