Ben er weer…

De Camper (foto door: PiAir (Old Skool))

Nou ja, ik ben er bijna weer. Want eigenlijk heb ik gewoon last van heftige afkick verschijnselen van de vakantie.
Om voor de hand liggende redenen liet ik bij de laatste post voor de vakantie een beetje in het midden of ik weg zou gaan tijdens het zomerreces. Maar dat was dus wel zo. We zijn vier weken met de camper richting Scandinavië geweest. Niet helemaal naar de Noordkaap deze keer, we zijn nu niet noordelijker geweest dan Tromsø (filmpje) omdat we ook nog wat tijd in het gebied rond Briksdal door wilden brengen.

Het waren vier heerlijke weken en daarom had ik ook helemaal geen zin om weer terug te keren naar het ‘normale’ leven. Maandag is mijn vakantie echter definitief voorbij, dus daarom ook het blog maar weer open gegooid.

Hoewel mijn telefoon zonder SIM-kaart mee ging (ik had hem nodig om te tracken) en ook de laptop thuis bleef, ging er toch wel wat elektronica mee. De komende dagen zal ik nog wat meer schrijven over de ervaringen met de TomTom GO, de Philips PET830/00 draagbare DVD speler, de Happy Smile toestellen die we voor de kinderen gekocht hadden én de raamhouder voor mijn fototoestel waarmee we al rijdend de nodige foto’s gemaakt hebben. We hebben onderweg de nodige foto’s en filmpjes gemaakt. Op de techniek achter het online zetten kom ik in een aparte post nog terug, voor nu even wat links.
Duidelijk is dat je in vier weken tijd met vier digitale camera’s veel teveel foto’s maakt. Na een eerste en tweede opruimactie staan er 1.130 foto’s en 17 video’s online voor iedereen om te zien. D.w.z. foto’s en video’s zonder ons er op (blijft een keuze).

Alle foto’s en video’s zijn op de kaart gezet. In Google Maps worden niet alle foto’s ineens getoond. Dat gebeurt wel in Google Earth.
Je kunt een KML-bestand met alleen de foto’s downloaden, ik heb ook een bestand gemaakt met de foto’s, de belangrijkste locaties én de tracks. De verschillende onderdelen zijn naar wens aan en uit te schakelen.

Genoeg even voor nu, de rest volgt de komende tijd nog.

0 0 stemmen
Bericht waardering
11 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
15 jaren geleden

Ik vond het ook wel vier erg stiile weken, zo zonder blogposts van jou Pierre!
Maar als ik het goed begrijp ga je ons de komende tijd weer goed verwennen met de nodige beelden en tips en howto’s.

Fijn dat het vier heerlijke weken voor jullie zijn geweest en fijn voor ons dat je weer terug bent.

Welkom terug!!!

Frank Biesta
15 jaren geleden

Pierre, welkom terug

Arnoud Engelfriet
15 jaren geleden

Welkom terug Pierre!

JoG(net)
15 jaren geleden

Af en toe heb ik toch doorgeklikt of er iets online zou staan… Niets! Mooi zo.

Leuk dat je er weer bent. Minder leuk dat je er eigenlijk nog niet wilde zijn. Als ik dan lees ’track’ dan denk ik op dit moment aan Geocachen. Een ‘sport’ die ik sinds begin juni actief beoefen. De afgelopen twee dagen heb ik in Parijs schatten gezocht. Maar dat terzijde.

Veel plezier weer hier ! Groeten, Joost

duimdog
15 jaren geleden

Zojuist "even" via Google Maps je route gevolgd. Donders eind rijden! Hoeveel km bij elkaar?
Ik dacht dat ik de afgelopen weken veel foto’s had gemaakt (ruim 500) maar jij/jullie kunnen er ook wat van!

Pierre
15 jaren geleden

Bijna 7.500 km in totaal. En ja, ik schrok ook wel een beetje van het aantal foto’s dat vier camera’s kunnen maken. Zeker als je bedenkt dat dit de helft is van wat er totaal in de set zit aan foto’s…..

Edwin
15 jaren geleden

Welkom terug Pierre!
Wel heeeeel erg veel foto’s :-)

PatriciaK
PatriciaK
15 jaren geleden

1.147 foto’s. Na selectie. Moest even knipperen met m’n ogen toen ik dat las. Nog niet zo heel lang geleden kwamen we terug van vakantie met een fotorolletje van 36 foto’s. Waarvan na afdrukken bleek dat de helft was bewogen, onderbelicht, met het lenskapje erop genomen of gewoon stom omdat je er zo raar op keek. Ergens tussen toen en nu zit toch een groot gat. Van wat ik ervan heb gezien zijn het prachtige foto’s, maar ik vraag we wel eens af wat we allemaal op het moment zelf missen als we steeds door een lens de wereld bezien ;). Zoals jij je computer thuislaat Pierre, doe ik dat de laatste tijd vaak met míjn fototoestel. Ik geniet meer als ik niet steeds de druk van foto’s moeten nemen voel en ik heb ook de grootste moeite om later rigoreus uit te selecteren. Zijn er meer mensen die dit zo ervaren?
Welkom terug!!

Ineke Lam
Ineke Lam
15 jaren geleden

Hei, hei

Wist niet dat je ook een Noorwegen ganger bent. Ik ben er de laatste 15 jr elke zomer minimaal 4 weken om zalm en zeeforel te vissen. Dit jaar tot aan Mosjoen.

Snakker du ogsa norsk? Jeg har wert pa norskkurs tre ar so jeg kan snakker lit norsk. Fiskeprat gar veldi bra ;-)
Vi snakkes

Patrick de Vos
Patrick de Vos
15 jaren geleden

Hoi Pierre,
Je gaat "veel" schrijven over de technische snufjes maar wat over de camper?

Heb je deze gehuurd? Waar? Duur (we blijven Nederlanders) is het je bevallen?
Wat voor type en wat zat erin?
etc..

Pierre
15 jaren geleden

@All:
Ondanks het niet kleine aantal foto’s heb ik voor mijn gevoel nauwelijks "door de lens" gekeken. Is, vind ik, het voordeel van zo’n simpele digitale camera. Een foto is in 2 seconden gemaakt.

@Ineke:
De vorige keer was 8 jaar geleden (ook met een camper, maar toen met z’n anderhalve) dus een echte Noorwegen ganger kun je me niet noemen.
Ja, van die zalm (dat jij die gaat vissen) wist ik. We zijn nu ook bij Laksfossen (ten zuiden van Mosjoen) gaan kijken en stonden op een camping een beetje ten zuiden daarvan. Ik begreep dat ze nogal een probleem hadden met een bacterie in de rivier daar.

@Patrick:
Yep, gehuurd, bij Campervrij. Wij hadden de grote van de twee die je daar afgebeeld ziet staan, de Adriatik 655 SP. Prijzen etc. zijn allemaal beschikbaar via de link.