Aluhoedje bij de pinautomaat

Just because you're paranoid (foto door: -RobW-)
“Hans Mauer is een prototype aluhoedje. Jarenlang maakte deze Duitser geen gebruik van PIN-automaten, omdat hij bang was voor identiteitsfraude. En zijn wantrouwen zal alleen nog maar zijn toegenomen, want toen hij voor het eerst in zijn leven geld uit de muur wilde trekken, is hij meteen gearresteerd.”

(bron)

O jee. Lees het volledige verhaal bij spitsnieuws. Toch echt wel sneu.
Maar….ik moet bekennen dat ik niet wist wat een aluhoedje is. En ook hier wist Wikipedia een antwoord te geven: # Alu-hoedje = uiting van achterdocht en/of scepticisme. Oorspronkelijk: hoofddeksel van aluminiumfolie dat bescherming zou moeten bieden tegen radiografisch afluisteren door de regering.
En op welke pagina? Nou, op een pagina die vol staat met GeenStijl-sociolect. Dat is taalgebruik wat veel gebruikt wordt en deels ook ontstaan is op GeenStijl.nl. En dt verklaard natuurlijk waarom ik dat niet wist.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Karin Winters
15 jaren geleden

Ik wilde vanaf vanavond een rubriek Komkommertijd in mijn blog opnemen, zie dat jij het gewonnen hebt. Leuk bericht!

Pierre
15 jaren geleden

Ja, maar ik ben dan ook al heel hard aan het aftellen: nog 5 dagen tot het zomerreces (= 4 weken geen posts hier!)

Florine
15 jaren geleden

Van de term aluhoedje had ik nog nooit gehoord, maar het lijkt me gewoon een vertaling van "tin foil hat". http://en.wikipedia.org/wiki/Tin_foil
Geen uitvinding van geenstijl denk ik…

Karin Winters
15 jaren geleden

Krijg bijna zin om een wedstrijd uit te schrijven, stuur een foto van jezelf naar Flickr tag:aluhoedje