Een Nokia N800 in plaats van een iPod Touch?

Nokia N800

Torley schrijft op zijn blog over zijn eerste ervaringen met een Nokia N800. En zo net voor vertrek naar een weekje VS was het een post die ik met nóg meer belangstelling als anders gelezen heb. Hij had een iPod Touch maar is nu heel tevreden met de N800. En ik moet zeggen, ondanks dat het ding geen ingebouwde telefoon heeft (al kun je er Skype op draaien, of de video er ook op werkt weet ik niet, er is in ieder geval een webcam ingebouwd) doet het blijkbaar prima dienst als “internet tablet”. Helemaal verkocht was ik eigenlijk echter na het zien van dit filmpje. Natuurlijk, is al weer van een jaar geleden en “iedereen” doet tegenwoordig aan video streamen via “onbeperkte” UMTS abonnementen, maar ik vind een Nokie N95 met zo’n 450 euro en meer toch eigenlijk net wat duur en dat is dan los van het abonnement voor de UMTS.

De N810 biedt meer mogelijkheden, o.a. GPS. De bruikbaarheid daarvan komende zomer op vakantie zou ik natuurlijk als reden kunnen aanvoeren om die te kopen.
Maar het scheelt weer zo’n 150 euro (meer dan 50%) ten opzichte van de N800, dus toch wel een fors verschil en een Bluetooth GPS ontvanger heb ik al.

Belangrijker voor mij om nu snel even uit te zoeken was of het zinvol is om hem in de VS te kopen. En het antwoord is “best wel”.
Eigenlijk heb ik alleen morgen (zondag) de mogelijkheid om te gaan shoppen. Ik heb zo even geen zicht op de winkels die open zijn, maar bij de Wal-Mart kost hij $249,98 excl. VAT. Dat is ongeveer 160 euro. Daarmee blijf ik onder de 175 euro die ik maximaal langs de douane mee terug mag nemen zonder hem aan te hoeven geven. Bij de PDAshop.nl kost hij 235 euro inclusief BTW. Zelfs met een nieuwe adapter (al heb ik nog wel een verloop van VS-stekker naar NL-stekker liggen) is dat nog wel een aardige besparing.
Helaas ligt er geen Wal-Mart in de directe omgeving dus het zal er toch een beetje vanaf hangen of ik hem ergens toevallig tegen kom.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
mf
mf
13 jaren geleden

Ben op het moment de N810 aan het testen:
http://www.upstream.nl/comments.php?i

Zal tzt laten weten of het is bevallen; begrijp alleen nog steeds niet dat ze voor dat geld niet ook een sim-kaart hebben ingebouwd.

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Marco,

Wauw, dank je voor die snelle reactie, kijken of ik nog een paar van die filmpjes kan bekijken voor vertrek. Enne, als je het binnenkort te druk krijgt met het testen van al die leuke gadgets (eerst een HP tablet, nou een Nokia), wil ik je daar best wel bij helpen hoor! ;-)

Bram
Bram
13 jaren geleden

Vergeet niet dat maandag waarschijnlijk de nieuwe iPhone uitkomt! In Engeland kosten ze op het moment nog maar 100 pond bij een abbo. Nu maar hopen op GPS in de iPhone ;-) Veel plezier overigens in de USA :-)