Expert op afstand


Het filmpje is al van een jaar geleden, maar ik vind het een prima toelichting bij de wijze waarop Expert op afstand (van Naturalis) / Expert in de klas (Kennisnet / SURFnet) werkt.
Ik kwam hem tegen op deze pagina van Kennisnet waar ook doorverwezen wordt naar dit overzicht van sessies die nu lopen. Daar ook meer doorverwijzingen naar (delen van) opnames van andere sessies. Én de mogelijkheid om een sessie te boeken, dus wat let je als school zou ik zeggen!

Mooi in het voorbeeld van Naturalis is dat dit met Adobe Connect gebeurt en een webcam terwijl in het begin meestal met losse roomsystems gewerkt werd. Het maakt de drempel aan de kant van de scholen een stuk lager. De webcam die ze gebruiken kost zo’n 100 euro, Adobe Connect hoeven ze niet aan te schaffen en een beamer is er altijd wel te vinden.
Slim ook is de manier waarop de beperking van een webcam omzeilt wordt: de leerling die de vraag wil stellen komt even naar voren en gaat op een stoel voor de webcam zitten zodat hij/zij ook goed zichtbaar is voor de expert.
Die expert heeft in dit geval overigens wel nog gewoon een technicus ernaast zitten voor het camerawerk zodat daar ook geschakeld kan worden tussen camera’s.
En het is me overigens wel een heftig onderwerp zeg, een demo van hoe een dier opgezet wordt.

Off topic: let op de stuiterende kinderen op de gang die voor het raam op en neer springen om te kunnen zien wat er in de klas gebeurt! :-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Leonie Bakker
Leonie Bakker
13 jaren geleden

De zogenaamde breedbandscholen (ook Haagse scholen) kunnen gratis! gebruik maken van Adobe Connect en videoconferencingsets van Expert op Afstand (SURFnet/Kennisnet innovatieprogramma). Neem voor meer informatie contact op via [email protected] Haagse scholen kunnen contact opnemen via [email protected]