Het is Alpe d’huZes dag!

 Gepubliceerd door om 07:10  Algemeen
jun 052008
 
AlpedhuZes - Klik voor grotere versie

Vandaag is het dan zover, het is Alpe d’huZes dag. Vandaag gaan 100 individuele deelnemers en 54 teams de Alpe d’Huez bedwingen. Niet 1 keer, niet 2 keer, maar 6,7, of zelfs 8 keer. Je kunt hun ontwikkelingen volgen via deze
live site waar ze onder andere via ustream en een webcam een blik geven op de aankomstplaats. Zo te zien is het er nog redelijk vochtig. Er is ook een pagina waar je de live tijden van de deelnemers kunt zien. Daarbij moet je even weten dat je op de ‘knopjes’ voor bijvoorbeeld de teams kunt doorklikken naar de deelnemers en daar dan weer naar de tijden van die deelnemers.

Vanmiddag tussen 17:00 en 19:00 is het geheel live te volgen via Knooppunt Kranenbarg op Radio 2. Daar wordt dan ook het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt.

Annotaties in YouTube

 Gepubliceerd door om 06:52  Internet
jun 052008
 
YouTube Annotaties - Klik voor grotere versie

YouTube heeft er sinds gisteren een nieuwe functionaliteit bij: je kunt nu annotaties (notities) toevoegen aan video’s. Geen revolutionair nieuwe functionaliteit, want Viddler biedt het al zo lang als ik me kan herinneren (en wellicht anderen ook / nog langer). Maar goed, het heeft nu ook YouTube bereikt.

Wat zou je er mee willen doen?
Niet veel. Deels al omdat de gebruiksmogelijkheden nog beperkt zijn. Erwin Blom linkt naar een balletje balletje spel, maar hij geeft daar (terecht) ook de opmerking bij dat hij hoopt dat er creatievere vervolgen uit komen.

Dat zal nu nog niet zo heel eenvoudig zijn, want zoals ik al zei, je kunt er nog niet zo veel mee.
Je hebt de keuze tussen drie vormpjes voor de tekstvakken en kunt daar tekst invoeren. Je kunt er ook een URL aan koppelen waar de kijker naar doorgestuurd wordt bij het klikken op dat vak, maar die URL mag alleen een YouTube interne link zijn. Je kunt mensen dus niet doorsturen naar een website of meer informatie in een wiki of zo. Lees verder….