mei 232008
 


Zoals Peter McAllister vorige week al aankondigde krijgt de 1.20 versie van de Second Life viewer “lipsync” opties waardoor de avatar met zijn/haa mond beweegt als er gepraat wordt.
Gisteren stond heel kort versie 1.20 RC7 online, maar die had een paar fouten. Daarom is er nu versie 1.20 RC8 met daarin ook de lipsync optie.

Die staat niet standaard aan, dus kijk even naar het filmpje voor de uitleg over hoe je dat aan zet.
Ook nu geen nabewerking, maar omdat ik deze op mijn laptop gemaakt heb is de opname minder vloeiend dan het effect in Second Life zelf.

 Reacties uitgeschakeld voor SL versie 1.20 RC8 met lipsync is beschikbaar  Tags:

Mooi: Tag Galaxy

 Gepubliceerd door om 19:38  Internet
mei 232008
 


YouTube is nog hard bezig met het converteren van ‘mijn’ versie (ik kon het eveneens niet nalaten er even een screencast van te maken) en omdat ik die van Torley eigenlijk veel mooier vind, link ik gewoon naar hem. Mooi! :-) En natuurlijk kun je het zelf ook uitproberen.

[update 19:44] Ah, YouTube is klaar met mijn versie.

 Reacties uitgeschakeld voor Mooi: Tag Galaxy  Tags:

Met de trein in Second Life

 Gepubliceerd door om 08:13  Second Life
mei 232008
 
NS OV Chipkaart Test (foto door: PiAir (Old Skool))

Gisterenavond heb ik een tweetal ritjes met de trein gemaakt. De ene van Amersfoort naar Groningen, de andere van Amersfoort naar Winsum met overstap in Groningen. Dat duurde ongeveer een uur.
Uiteraard niet in Real Life, maar in Second Life tijdens de test die de Nederlandse Spoorwegen daar uitvoeren met de OV Chipkaart.

Doel van de test was om te onderzoeken of het gebruik van de chipkaart helder was of niet. We hadden vooraf een document gemaild gekregen met daarin wat toelichting en een tweetal opdrachten in de vorm van bovenstaande treinritten. Daarna was er een online vragenformulier om je ervaringen te verzamelen.

Ik was vooraf heel benieuwd of en zo ja, hoe deze manier van verzamelen van reacties zou werken. Lees verder….