Real Life en Second Life gaan in elkaar over… #2

Toen ik eerder schreef over augmented reality verwees ik naar deze clip ‘dansen met je avatar‘ waarbij met behulp van een green screen een integratie van Real Life en Second Life bereikt werd. Deze twee studenten, Nadia Aly en Joanna Robinson, van de Great Northern Way Campus hebben als onderdeel van hun Masters in Digital Media iets vergelijkbaars gedaan.

Niet moeilijk, wel leuk. De truc is dat je zowel in Second Life als in Real Life de opname voor een groen scherm maakt. Dat is in Second Life nog gemakkelijker te bouwen dan in Real Life. Daarna voeg je die twee lagen voor het groene scherm samen met een achtergrond naar keuze.
Of je neem alleen een opname uit Second Life (voor een groen scherm) en plaats daar Real Life beelden achter zoals je ziet in het voorbeeld waarbij het lijkt alsof de twee avatars met hun auto door de ‘echte’ stad rijden.