mei 022008
 
David Rumsey - Klik voor grotere versie

Ik heb helemaal niets met historische landkaarten. Ik weet dat ik vroeger op vakantie wel eens ietwat historische wegenkaarten bij me had waarbij ik er dan gaandeweg achter kwam dat ze niet meer helemaal overeen kwam en met de werkelijkheid. Maar de kaarten uit de David Rumsey Historical Map Collection worden alleen al interessant vanwege de manier waarop David Rumsey optimaal gebruik maakt van de moderne technologische voorzieningen als het gaat om het voor anderen laagdrempelig beschikbaar krijgen van zijn collectie.
Niet alleen via de website en browser based tools, maar ook als een (inmiddels standaard opgenomen) layer in Google Sky (onderdeel van Google Earth). En als gigantische weergaves in Second Life waarbij je over de kaarten (met reliëf) kunt vliegen of in de wereldbollen kunt kijken.

Op YouTube staat, in drie delen van 10 minuten, uitgebreide toelichting door David Rumsey zelf. Het geeft een prima overzicht van de verschillende opties. Als je geen 30 minuten de tijd hebt dan moet de eerste clip je al een goed overzicht geven.
* Deel 1
* Deel 2
* Deel 3

Wauw.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.