Hoe privé ben je hier?

“Het was al een hele tijd verplicht, maar pas nu Google het ook is gaan eisen, wordt het voor veel mensen actueel: de privacyverklaring. Wat moet je daar nu mee als Netter?

Een privacyverklaring is, kort gezegd, een toelichting over wat je met persoonsgegevens van bezoekers en klanten doet. Veel mensen denken dat als een site een privacyverklaring heeft, het wel goed zit met hun privacy. Maar dat is niet waar. Een privacyverklaring zegt alleen wat je doet met persoonlijke gegevens van anderen. En je mag heel veel van de privacywetgeving, zolang je maar duidelijk aangeeft wat je doet. In sommige gevallen moet je expliciet toestemming vragen”

(bron)

Oei, een disclaimer had ik al een tijdje, maar een privacy verklaring heb ik hier nog niet. En in de disclaimer staat dan wel “Als je deze website bezoekt ga je ermee akkoord dat er informatie over je bezoek wordt vastgelegd. Deze informatie wordt slechts gebruikt voor statistische en administratieve doeleinden. Ik zal nooit e-mail adressen of andere ontvangen informatie van je gebruiken voor spam of marketing doeleinden zonder voorafgaande toestemming.” maar ik begrijp uit de uitleg van Arnoud Engelfriet dat dat niet voldoende is.

Arnoud sluit het bericht af met een verwijzing naar een voorbeeld van zo’n privacybeleid. Ik denk dat ik er daarmee wel uit kom voor hier. Even geduld nog dan komt die privacyverklaring er aan.
En sinds hij wat anders is gaan doen kun je voor advies natuurlijk ook bij Arnoud zelf terecht.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
André Manssen
15 jaren geleden

Interessant berichtje!
Ik ga in de meivakantie eens puzzelen op een privacyverklaring voor mijn weblog. Zou dit ook gelden voor een berichtje dat begint met "Ik las in een bericht dat NN schreef op zijn weblog.."
Kortom: mag je zomaar namen noemen op je blog..???

Arnoud Engelfriet
15 jaren geleden

Ja dat mag in het kader van bronvermelding van wat iemand zelf in het openbaar zei. Dingen die mensen zelf online zetten, mag je herpubliceren. Het gaat vooral om het publiceren van gegevens die privé zijn. Denk aan e-mailadressen van bezoekers of hun klikgedrag op je site doorgeven aan adverteerders.