Hoe privé ben je hier?

 Gepubliceerd door om 23:18  Internet
apr 212008
 
“Het was al een hele tijd verplicht, maar pas nu Google het ook is gaan eisen, wordt het voor veel mensen actueel: de privacyverklaring. Wat moet je daar nu mee als Netter?

Een privacyverklaring is, kort gezegd, een toelichting over wat je met persoonsgegevens van bezoekers en klanten doet. Veel mensen denken dat als een site een privacyverklaring heeft, het wel goed zit met hun privacy. Maar dat is niet waar. Een privacyverklaring zegt alleen wat je doet met persoonlijke gegevens van anderen. En je mag heel veel van de privacywetgeving, zolang je maar duidelijk aangeeft wat je doet. In sommige gevallen moet je expliciet toestemming vragen”

(bron)

Oei, een disclaimer had ik al een tijdje, maar een privacy verklaring heb ik hier nog niet. En in de disclaimer staat dan wel “Als je deze website bezoekt ga je ermee akkoord dat er informatie over je bezoek wordt vastgelegd. Deze informatie wordt slechts gebruikt voor statistische en administratieve doeleinden. Ik zal nooit e-mail adressen of andere ontvangen informatie van je gebruiken voor spam of marketing doeleinden zonder voorafgaande toestemming.” maar ik begrijp uit de uitleg van Arnoud Engelfriet dat dat niet voldoende is.

Arnoud sluit het bericht af met een verwijzing naar een voorbeeld van zo’n privacybeleid. Ik denk dat ik er daarmee wel uit kom voor hier. Even geduld nog dan komt die privacyverklaring er aan.
En sinds hij wat anders is gaan doen kun je voor advies natuurlijk ook bij Arnoud zelf terecht.

Productplacement acceptabel?

 Gepubliceerd door om 20:58  Algemeen
apr 212008
 
Tekzilla Dell - Klik voor grotere versie
“Vorige week schreef ik al kort over de experimentele sponsorcampagne op dit weblog waarbij HP mij de HP Compaq 2710 voor 3 maanden in bruikleen geeft om deze te testen. Naast de gesponsorde link bij mijn postings, zal ik mijn bevindingen op Marketingfacts beschrijven. Op de posting volgden veel (overwegend positieve) reacties. Online marketeers en uitgevers zien nieuwe mogelijkheden en lezers vinden het prima zolang het duidelijk is dat het gaat om sponsoring en mijn oordeel over de laptop objectief is.”

(bron)

Een heel open discussie op Marketingfacts over de tablet PC die Marco Derksen “te leen” heeft. Het blijft een moeilijk punt. Een jaar of zo geleden was er nog de discussie over Microsoft die laptops uitdeelde aan een selecte groep bloggers (helaas, ik ben geen selecte blogger) omdat het ze bevooroordeeld zou maken ten opzichte van Vista. Met de nadruk op “zou”.
Hoe gevaarlijk het kan worden toont echter de aflevering 29 van Tekzilla.
In de regel vind ik het een prima show, maar vandaag hadden ze een item over laptops voor studenten (na 35 minuten en 59 seconden). Daar worden een paar opties genoemd waarbij Dell wel erg prominent als een betrouwbare optie genoemd wordt.
Moet kunnen zou je denken. Maar als ik dan in de aftiteling zie staan “Set Computer Provided by: Dell”, dan wordt het opeens een stuk discutabeler. Want dan ga ik aan het hele item twijfelen. Want dat ik het in die aftiteling zie is toeval, dat flitst zo even voorbij. Daar was een disclosure statement tijdens het item wel zo netjes geweest. Dan had ik dat vooraf of tijdens het item al kunnen meenemen.

En daar zit hem denk ik het belangrijk verschil. Zorg voor helderheid en wees open over sponsoring. Dan vertrouw ik er wel op dat ook de inhoudelijke mening objectief is.

[update] Ik zie net ook de reactie van Jaap Stronks voorbij komen.