Economies of the Commons

 Gepubliceerd door om 07:33  Agenda
apr 022008
 
Economies of the Commons - Klik voor grotere versie

De Balie, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Beelden voor de Toekomst, Stichting Kennisland en het Virtueel Platform organiseren van 10 t/m 12 april a.s. een internationale conferentie rond de nieuwe vormen van audiovisuele cultuur die momenteel op internet ontstaan. De snel groeiende mogelijkheden om publieke toegang te bieden tot omroeparchieven, audiovisuele collecties van cultuurinstellingen via internet maken nieuwe manieren van uitwisseling en hergebruik mogelijk.

De conferentie richt zich in het bijzonder op de vraag naar de duurzaamheid van deze audiovisuele collecties op internet en de mogelijkheden om deze te kunnen openen voor creatief hergebruik en nieuwe cultuurproductie.

Meer informatie over de conferentie en mogelijkheid tot inschrijven kun je vinden op de Economies of the Commons website. Een volledig programma (in PDF formaat) kun je hier downloaden.
Toegang is niet gratis, een passepartout voor de conferentie (inclusief avondprogramma) kost 25 euro. Inschrijven kan nog, maar wacht dan niet te lang want de conferentie is bijna volgeboekt.

 Reacties uitgeschakeld voor Economies of the Commons  Tags:
apr 022008
 
EEE PC en OLPC XO (by PiAir (Old Skool))

Gisteren was ik Maastricht op bezoek bij Frits Hoff van Edupaper.nl. Ik had Frits vorig jaar bij het Symposium ICT: DIDO? al eens horen vertellen over de verschillen ebook readers. Toen was me al duidelijk geworden dat hij er een heel realistisch beeld bij heeft, hij ziet de kansen en wil onderwijsinstellingen zover krijgen dat zij er mee aan de slag gaan, maar ziet ook de beperkingen van de huidige generatie apparaten.

Gisteren hebben we het niet alleen over die apparaten gehad, maar ook over de OLPC XO en de Asus EEE PC en hun mogelijke rol in het onderwijs. Lees verder….