Hogeschool Inholland massaal aan de Bittorrent

INHOLLAND - Klik voor grotere versie
“Hogeschool Inholland heeft een nieuwe netwerktool in gebruik genomen voor de verspreiding van software binnen het schoolnetwerk. De tool is gebaseerd op het bittorrent-protocol en verspreidt een update binnen 4 uur over 6500 computers.”

(bron)

Ik vind dit wel een mooi en geinig bericht, en niet alleen om de gebruikelijke stroom reacties bij Tweakers die het bericht overigens bij TorrentFreak gevonden heeft. Het bedrijf ITeleo tekende voor de implementatie en heeft wat Engelstalige info online staan.

Ik vind het mooi dat ze de buzzwaarde van zoiets als Bittorrent gebruiken om hun, ongetwijfeld slimme, oplossing voor het distribueren van software-updates binnen de hogeschool onder de aandacht te brengen.
En natuurlijk gewoon mooi dat ze het aantal voorbeelden van het legale gebruik van Bittorrent hiermee verhogen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Ook interessant in dit verband is een vrhaal op Slashdot over kostenreductie bij een Noorse omroep dankzij het gebruik van Bittorrent