Alweer een Google PageRank update!

 Gepubliceerd door om 11:33  Internet
feb 292008
 
PR4 - Klik voor grotere versie

Ik wordt er een beetje moe van. Google heeft weer een PageRank update uitgevoerd. Stond ik de eerste paar jaar stabiel op een PR van 5, na de duikeling naar een PR van 3 vorig jaar oktober, de terugkeer naar een PR van 5 afgelopen januari, zie ik dat er nou een PR van 4 staat.

Belangrijkste verandering: in januari stond te teller voor backlinks in Google op 1820 en nu nog maar op 888. Heeft er weer iemand bij Google aan de database gezeten? Vast iemand die bij de Nederlandse belastingdienst gewerkt heeft.

feb 292008
 
Some storage servers... (by Skimaniac)
“Alle studenten van de Radboud Universiteit krijgen één gigabyte aan externe schijfruimte die ze naar eigen inzicht kunnen gebruiken. De schijfruimte is bereikbaar op de campus, maar ook via internet overal ter wereld.”

(bron)

Dit bericht op voxlog.nl kan rekenen op een drietal reacties: iemand die 1GB karig vindt ten opzichte van de 6,5GB van Google, iemand die moppert over het feit dat de directe verbinding tot haar Mac niet meer werkt, iemand die oppert dat het niet legaal is om de data van studenten te beschermen.
Het is duidelijk dat de hoeveelheid opslag die een onderwijsinstelling aan haar studenten aanbiedt in hetzelfde verdomhoekje zit als de gratis mailadressen van een paar jaar geleden (die overigens nu nog steeds verstrekt worden). Doe je het niet, dan is het niet goed, doe je het wel, is het dan mogelijk om je studenten tevreden te stellen? Of gaat het hier om de 0,1% klagers die je altijd hebt en betekent dit dat die andere 99,9% heel tevreden zijn met dit aanbod?

Je zou “onbeperkte opslag” kunnen aanbieden zoals Yahoo! doet voor haar mailproduct. De vraag is dan of je geen klachten krijgt over de veronderstelde verspilling van geld die dat waarschijnlijk met zich mee brengt.

Is dan het positieve van dit geheel dan alleen dat ze bij de Radboud Universiteit zo verstandig geweest zijn om dit niet zelf te regelen maar het te outsourcen naar een bedrijf dat hier in gespecialiseerd is? Of is daar ook discussie over mogelijk?