Del.icio.us Google Shared Links

Google Reader - Klik voor grotere versie

Hoewel het wellicht nog wat vroeg is om te concluderen dat ik helemaal definitief om ben, heeft het er toch alle schijn van dat ik eindelijk onderdeel van de massa ga uitmaken als het gaat om mijn keuze voor RSS-lezer en online favorieten beheer.
Want, gebruikte ik Google Reader tot nu toe alleen op mijn Qtek S110 als ik onderweg was, sinds ongeveer een week is het mijn primaire en daarmee enige RSS-lezer. Dat betekent dus dat ik na heel wat jaren prettig gebruik eindelijk afscheid genomen heb van Sharpreader (hij staat nog wel geïnstalleerd overigens). Feedreader had Sharpreader al even verdreven. Dat vanwege de optie om slimme mappen (de berichten in de mappen worden bepaald door zelf in te stellen zoekcriteria). Maar omdat Feedreader toch al snel wat vaak naar mijn zin rare performance problemen kreeg, was dat geen langdurige liefde.

Daarnaast ben ik inmiddels, zoals eerder aangekondigd, volledig overgestapt van FURL naar del.icio.us. Ik moet toegeven, het is bij het zoeken (terugvinden) van opgeslagen links nog even wennen, maar iedere keer als ik die FURL layout zie dan weet ik weer dat, zelfs na overname door Microsoft, dit gewoon moest. Wat ik ook gemerkt heb is dat ik in Google Reader vaak gebruik maak van de optie om gelezen bericht ‘op te slaan’ door ze te delen. Het mooie daarvan is natuurlijk dat ik ze niet alleen zelf terug kan vinden, maar dat iedereen die dat wil ze kan vinden. En als je dat wilt kun je er zelfs de RSS-feed van aan je eigen RSS-lezer toevoegen.

Daarom heb ik beide feeds, dus zowel die van del.icio.us als die van Google Reader toegevoegd aan de nieuwsbalk aan de rechterkant van de voorpagina.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick Koning
13 jaren geleden

En dan nog even wachten op de update van Delicious die al 2 weken geleden is aangekondigd op hun weblog. Ik heb toegang tot de beta en dat ziet er nog beter uit.

duimdog
13 jaren geleden

Wat ik een grote achteruitgang vind van Del.icio.us tov FURL is dat als je de FURL-rss-feeds in je (sharp)reader bekijkt je meteen de bijbehorende website ziet. Heel handig, want dan kun je meteen zien wat het bericht inhoudt. Bij Del.icio.us zie je alleen maar "bookmark this on del.icio.us – posted by piair to tabletPC software – more about this bookmark…". Daar wordt ik weinig wijzer van.
Dus wat mij betreft: jammer dat je met FURL gestopt bent, ik heb er in de loop van de tijd veel nuttige informatie uit gehaald!

duimdog
13 jaren geleden

Excuus, was een beetje te snel met m’n reactie. Je blijkt e.e.a. per feed te kunnen instellen in Sharpreader: bij ‘properties’ staat de eigenschap "auto open links" standaard op "default (if no description present)". Als je dat instelt op "allways" dan opent die de site meteen.

Pierre
13 jaren geleden

Ik heb op het moment het gevoel dat je dan waarschijnlijk meer hebt aan de feed voor mijn Google Shared Items. Dit bevat sowieso een samenvatting van het bericht én ik merk dat ik nu veel meer dan bij Sharpreader direct tijdens het lezen berichten opsla om te delen.

duimdog
13 jaren geleden

Doet die ‘shared items’ link het bij jou in Sharpreader?
Als ik de link rechtstreeks gebruik dan krijg ik een foutmelding "undefined root element:html" en als ik de rss-feed op de pagina zelf gebruik dan krijg ik "unsupported atom versie"?!

Pierre
13 jaren geleden

Ik gebruik Sharpreader inmiddels niet meer (zoals ik ook hierboven vertel), maar ook mijn RSS-script hier op de site had moeite met die feed.
Daarom heb ik er Feedburner tegenaan gegooid: Shared Items <- deze zou moeten werken.

duimdog
13 jaren geleden

Yep, dank je wel.