XTimeline – tijdbalk op steriods

XTimeline - Klik voor grotere versie

Er was een tijd dat lijstjes met gebeurtenissen die plaats gevonden hadden saai uitzagen. Maar dat hoeft niet langer. XTimeline is een online dienst waarmee je zelf “tijdlijnen” van gebeurtenissen. Die zijn daarna eenvoudig door te bladeren door anderen. Tijdens de opbouwfase kun je er voor kiezen om de tijdlijn nog niet voor anderen zichtbaar te maken. Als iemand een bijdrage aan een tijdlijn wil leveren kan die een verzoek indienen om editor te worden, je kunt dus niet zomaar tijdlijnen van anderen editen. Dat is wel jammer want het verhoogt de drempel tot het leveren van een bijdrage wel. Die kun je natuurlijk in de discussie pagina toevoegen, maar toch.
Een paar mooie voorbeelden:
* Open Educational Resources Movement
* History of the iPod
* Acquisitions by Google, Microsoft, and Yahoo! (onderdeel van de Web 2.0 set)
* The US election – candidates