Long Beach – maandag

Los Angeles

Gisteren was de eerste overlegdag van de IMS Kwartaalbijeenkomst hier in Long Beach. Op het programma stond een hele dag overleg over QTI (hoe not done is het trouwens als ik die pagina aanpas? De info daar is namelijk niet helemaal juist).
Ik ben co-chair van de projectgroep die deze specificatie ontwikkeld. Maar het was geen gebruikelijke projectbijeenkomst omdat niet alleen de andere co-chair (Steve Lay) er niet was, maar ook het merendeel van het projectteam. Gisteren waren er vooral IMS leden (uitgevers, toetsontwikkelaars, andere organisaties) die deel wel al en deels nog niet met QTI werken.

Niet zo handig vooraf als je een overleg van een hele dag 9:00 – 17:00 uur moet voorzitten en je tot de start alleen een heel globale conceptagenda (PDF!) kunt opstellen omdat tot de start ook niet helemaal zeker is wie er zullen zijn.

Maar, de opkomst was hoger dan verwacht (het is niet gebruikelijk dat ik hier ga vermelden wie er bij zo’n toch besloten meeting waren) en iedereen had ofwel de nodige vragen ofwel kon zelf al het nodige inbrengen over hoe zij met QTI aan de slag gegaan waren. Ik kon daar de nodige uitleg over hoe QTI in elkaar zit aan toevoegen, ook als het ging om plekken waar het duidelijk anders is dan de vorige versie of waar je problemen tegen kunt komen als je gaat implementeren. Door die mix van ervaren gebruikers en nieuwkomers ontstonden er soms mooie discussies.

En zo werd het gelukkig een interessante dag. Waarbij ik overigens weer uitstekend bijgestaan werd door Mark McKell van IMS. Vandaag dag 2 met voor mij vanochtend de Learning Object Discovery Exchange Project Group bijeenkomst.