LA in één dag


Goed, je moet natuurlijk eigenlijk niet proberen heel Los Angeles in één dag te bekijken, maar als je het toch wilt doen dan kan ik je SunSeeker Tours van harte aanbevelen.

Ik werd om half negen bij het hotel opgehaald. Kleine bus, met maar twee andere mensen in het groepje (maximaal is 9 deelnemers). Daarna eerst naar Los Angeles, het oude deel (het marktplein waar de stad ontstaan is), langs de Paramount en Universal studio’s, door Hollywood, de berg op zodat we over de stad konden uitkijken, lunchen bij Mel’s Diner, langs heel veel huizen van bekende (en voor mij soms overigens wat onbekende) beroemdheden, langs de Santa Monica Pier en via Venice beach terug naar het hotel (daar waren we weer om half 4). Ik heb uiteraard weer een boel foto’s gemaakt.

De chauffeur (Alberto) wist ontzettend veel te vertellen van de verschillende gebouwen, acteurs en de geschiedenis van de stad.
Beste stop (Alberto snapte daar niets van) vond ik Venice Beach. Daar had ik nog wel uren kunnen blijven om naar de mensen die daar rond liepen, zaten, fietsten, aan het strand lagen. Schitterend.

Ik ben heel blij dat ik niet zelf een auto gehuurd heb. Dit was veel comfortabeler en een chauffeur die de stad door en door kent is natuurlijk extra handig.
We zijn ook langs het gebouw gekomen waar op dit moment (9 uur ’s avonds LA tijd) de 50e editie van de Grammy Awards worden gehouden.

Tijd om te gaan slapen, vanaf morgen begint het werk.