Long Beach – zondag

Goedemorgen, of middag, kies maar. Het is 10 voor 6 ’s ochtends hier in Long Beach en nog donker, dus maar een foto van iemand anders bij dit bericht.

De reis hier naar toe was lang, we hadden in Amsterdam in een uur vertraging en ik deed er maar liefst 2 uur over vanuit het vliegtuig tot buiten bij de bus naar het hotel. Fijn als er een vliegtuig uit China voor je geland is die ook door de paspoortcontrole moeten.

Zoals verwacht was het vliegtuig vol, nog niet voorzien van video in de stoel (het scherm hing slecht zichtbaar ver weg), dus heb de accu van de iPod video en de battery pack uitgebreid kunnen testen. De accu zelf (ik heb hem eerst zonder battery pack gebruikt) hield het een hele film vol. Wel opvallend was dat de weergave van de resterende accuduur alle kanten op vloog. Het ene moment kreeg ik een indicatie van bijna leeg, even later was hij blijkbaar nog half vol.

Film nummer twee (Bee Movie) wel gewoon op het TV-scherm gekeken en daarna met de battery pack, nog naar Steal This Film II, de verzameling video podcasts die ik de afgelopen week opgespaard had en natuurlijk gewoon muziek zitten luisteren.
De battery pack had er allemaal geen enkel probleem mee. Hoewel ik nog niet kan zien hoe vol of leeg de vier AAA batterijen zijn, heb ik de reserve set die ik in mijn tas had zitten niet nodig. Mooi. Dat ga ik dus op de terugvlucht donderdag dus weer zo doen.
Dan ga ik ook verder aan het audioboek van A Short History of Nearly Everything van Bill Bryson dat ik met dank aan de tip van Fred Zelders er ook op heb staan.

Vandaag een dag vrij en dus proberen zo veel mogelijk van Los Angeles te zien. Ik ga mee met SunSeeker Tours. Ik had eerst een auto willen huren, maar op deze manier kom ik toch op alle bekende plekjes en heb ik tijdens het rijden de mogelijkheid om rond te kijken.
Weerbericht - Klik voor grotere versie Het weer wordt er mooi genoeg voor vandaag, 24 graden Celcius en zonnig.
Opvallend was overigens niet zozeer dat de website waar ik dat op zocht wunderground.com netjes probeerde zo veel mogelijk van de informatie in het Nederlands aan te bieden. Dat is een kwestie van naar de taalinstellingen in mijn browser kijken.
Opvallender vond ik het aanbod van andere informatie:
Voetbal in NL - Klik voor grotere versie De site verwees onder het kopje ‘soccer’ naar het weerbericht bij de twee voetbalwedstrijden die op dat moment in Nederland plaats vonden, inclusief een link naar het Parkstadstadion op Google Maps waar Roda JC op dat moment Ajax aan weer een nederlaag aan het helpen was.
Op basis van mijn IP-adres zal dat niet kunnen. Met http://www.whatismyip.com/ krijg ik 208.54.15.166 door en die wordt gewoon in LA gevonden. Nou, het werkt.

Ook de Slingbox Solo werkte ‘gewoon’ direct. Ondanks het niet al te sterke Wifi-signaal hier op de 17e verdieping van het hotel wist hij mijn UPC Mediabox op 9.079 km afstand (je mag het narekenen als je wilt) probleemloos te vinden. Beeld en geluidskwaliteit waren redelijk.

Later meer.