XTimeline – tijdbalk op steriods

 Gepubliceerd door om 16:29  Web 2.0
feb 112008
 
XTimeline - Klik voor grotere versie

Er was een tijd dat lijstjes met gebeurtenissen die plaats gevonden hadden saai uitzagen. Maar dat hoeft niet langer. XTimeline is een online dienst waarmee je zelf “tijdlijnen” van gebeurtenissen. Die zijn daarna eenvoudig door te bladeren door anderen. Tijdens de opbouwfase kun je er voor kiezen om de tijdlijn nog niet voor anderen zichtbaar te maken. Als iemand een bijdrage aan een tijdlijn wil leveren kan die een verzoek indienen om editor te worden, je kunt dus niet zomaar tijdlijnen van anderen editen. Dat is wel jammer want het verhoogt de drempel tot het leveren van een bijdrage wel. Die kun je natuurlijk in de discussie pagina toevoegen, maar toch.
Een paar mooie voorbeelden:
* Open Educational Resources Movement
* History of the iPod
* Acquisitions by Google, Microsoft, and Yahoo! (onderdeel van de Web 2.0 set)
* The US election – candidates

 Reacties uitgeschakeld voor XTimeline – tijdbalk op steriods  Tags:

LA in één dag

 Gepubliceerd door om 05:57  Algemeen
feb 112008
 


Goed, je moet natuurlijk eigenlijk niet proberen heel Los Angeles in één dag te bekijken, maar als je het toch wilt doen dan kan ik je SunSeeker Tours van harte aanbevelen.

Ik werd om half negen bij het hotel opgehaald. Kleine bus, met maar twee andere mensen in het groepje (maximaal is 9 deelnemers). Daarna eerst naar Los Angeles, het oude deel (het marktplein waar de stad ontstaan is), langs de Paramount en Universal studio’s, door Hollywood, de berg op zodat we over de stad konden uitkijken, lunchen bij Mel’s Diner, langs heel veel huizen van bekende (en voor mij soms overigens wat onbekende) beroemdheden, langs de Santa Monica Pier en via Venice beach terug naar het hotel (daar waren we weer om half 4). Ik heb uiteraard weer een boel foto’s gemaakt.

De chauffeur (Alberto) wist ontzettend veel te vertellen van de verschillende gebouwen, acteurs en de geschiedenis van de stad. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor LA in één dag  Tags: