jan 192008
 
“Unfortunately Pandora banned all globalPandora’s United States IP addresses
If you have access to U.S. servers or U.S. shells you can support globalPandora”

(bron)

Het heeft minder dan een week geduurd voordat Pandora alle IP adressen die globalPandora gebruikte had geïdentificeerd en geblokkeerd.
Ook Pandoraprox heeft problemen op het moment.
Nou ja, dan maar naar Last.fm of Musicovery.

0 0 stem
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
12 jaren geleden

Jij bent er snel bij! Ik las het net op Mashable en ging natuurlijk gelijk naar dit bericht:-) Toch verbaasde het mij vorige week dat je er melding van maakte. Normaal gesproken houd jij je juist aan alle regels als het gaat om rechten, en nu nodigde je als het ware toch je lezers uit om de grenzen op te zoeken.
Ook ik zeg dat je op de A28 makkelijk 150 per uur kan waar je maar 120 mag, maar ik nodig m’n lezers niet uit het te doen :-)

Pierre
12 jaren geleden

Ik zou bij Arnoud moeten kijken of hij er al wat over geschreven heeft, maar ik vond dit niet eens het opzoeken van grenzen. Het downloaden van muziek is in Nederland nog steeds niet illegaal.
Dit staat voor mij gelijk aan zeggen dat je als je even de grens over gaat je in Duitsland wél 150 uur per uur mag.
En daar komt bij dat ik overigens natuurlijk ook wel vaker over de zinloosheid van dit soort blokkades schrijf.

Arnoud Engelfriet
12 jaren geleden

Juridisch is het simpel maar enigszins triest. Om muziek te verspreiden via internet, heb je een licentie nodig. In Nederland koop je die bij BUMA/Stemra, in de VS van de RIAA/ASCAP/Harry Fox. Elk van die instanties geeft alleen toesteming voor verspreiding binnen hun eigen territorium.

Pandora moet dus een BUMA/Stemra contract nemen om ons Nederlanders muziek via internet aan te bieden. Geen idee of dat te complex, te duur of wat dan ook voor ze is. Maar met alleen de Amerikaanse licentie die ze hebben, plegen ze inbreuk op auteursrecht in Nederland door ons die muziek te laten downloaden/beluisteren.

Pierre
12 jaren geleden

@Arnoud: Maar als ik als Nederlander er (via een proxy) tóch naar luister, dan is dat toch hoogstens laakbaar maar niet strafbaar?

Arnoud Engelfriet
12 jaren geleden

In Nederland is naar muziekstreams luisteren geen inbreuk op het auteursrecht. Wij mogen dat dus gewoon.

Omgekeerd is het ook in Nederland verboden om streams aan te bieden zonder licentie. En in Amerika ben je sneller aansprakelijk voor inbreuk dan bij ons. Zij willen laten zien dat ze alles hebben gedaan om te voorkomen dat ze de streams leveren aan mensen aan wie zij dat niet mogen.

Pierre
12 jaren geleden

Ja, met de steun van de grote labels, maar ook met de bijbehorende beperkingen. Even afwachten wat dit nu daadwerkelijk gaat betekenen.

ROUSSEAU
ROUSSEAU
12 jaren geleden

Hoi Pierre,

De oplossing is heel simpel zet een VPN verbinding op (nep) met het het programma Hotspot Shield en voila je kan alle site’s binnen die enkel voor amerika ip bestemd zijn :-)
Aja kan jij niet aan een FON router geraken ? heb geen kredietkaart :(

Groetjes,

Lorenzo