jan 192008
 
“Unfortunately Pandora banned all globalPandora’s United States IP addresses
If you have access to U.S. servers or U.S. shells you can support globalPandora”

(bron)

Het heeft minder dan een week geduurd voordat Pandora alle IP adressen die globalPandora gebruikte had geïdentificeerd en geblokkeerd.
Ook Pandoraprox heeft problemen op het moment.
Nou ja, dan maar naar Last.fm of Musicovery.

Jing met FTP en Flickr

 Gepubliceerd door om 10:12  Screencast
jan 192008
 

Jing Project upload [update] Oeps, ik moet even kijken hoe ik de video wél kan resizen zodat hij hier in de pagina pas. Dus nu maar even de harde link naar de SWF.

Jing is een gratis screencapture tool van Techsmith beschikbaar voor Windows en Mac. Zoals ik in het filmpje vertel, doordat Jing project in eerste instantie alleen en upload naar screencast.com bood vond ik het niet de moeite waard. Ik wil zelf bepalen waar ik iets neer zet. Dat blijkt sinds versie 1.4 echter nu al sinds november vorig jaar te kunnen.

En daarmee wijzigt mijn hele oordeel over Jing, want de versie zoals hij nu aangeboden wordt is wél een aanbeveling waard. Natuurlijk, het enige bestandsformaat dat ondersteund wordt is SWF, je kunt niet editen, niet echt resizen, geen informatie (popups met links en zo) achteraf toevoegen aan de video (bij afbeeldingen wel). Maar daar staat dan ook tegenover dat het super simpel in gebruik is. Het gekke ‘bolletje’ dat toegang geeft tot de interface kun je gelukkig ook uitschakelen, dan zit Jing gewoon in de systeemtray totdat je hem wilt gebruiken.

Zelf ga ik Camtasia Studio niet verruilen voor Jing, maar ik zou me kunnen voorstellen dat je aan studenten/docenten dit ook aanbiedt zelfs al heb je Camtasia Studio ter beschikking. De drempel van gebruik bij Jing lijkt me namelijk veel lager.
Links:
* Jing Project
* Uitleg over Jing + Flickr
* Screencast over instellen embed codes
* Uitleg over embed codes