jan 172008
 
Does flickr need an eyetest (freedom test)?
“….recently a rather popular Flickr member was involved in a ridiculous flame war against some angry trolls. As an intended joke, she posted a GIF of some bouncing (covered) breasts in the comments thread, which appeared to most Flickr users (including myself) to be rather silly, a joke amongst friends. The GIF was rather small and, unbeknownst to the poster, contained an explicit image in the upper corner. The owner of the photostream did not complain. But someone else did. In a rather impulsive act of nepotism, Flickr went ahead and started deleting every comment ever made by this person, or as they said chillingly ‘we’re scrubbing your comments from the Flickrverse.’ Over 10,000 of them.”

(bron)

Ik hou van Flickr, ik zal er niet snel weg gaan, ik heb er bijna 6.000 foto’s staan op het moment (zowel privé als publiekelijk zichtbaar). Maar dit soort acties zijn niet handig.
Eerst die verplichte overgang naar Yahoo! logins, een belofte van het toevoegen van video die nog steeds niet ingelost is, een nieuwe versie van de uploader die niet goed werkt.
Flickr, Het wordt tijd dat jullie weer eens iets doen waardoor ik trots op jullie kan zijn!

Tel mee af met André

 Gepubliceerd door om 23:08  Onderwijs
jan 172008
 
RIMG0020

André Mansen van Computers in de Klas krijgt een digitaal schoolbord. En daar heeft hij een weblog over gemaakt getiteld “Mijn Digitale Schoolbord en ik..“. Je kunt er o.a. een fotoserie vinden van zijn huidige bord, maar ook een lijst met sites die André tegen komt terwijl hij naar het in gebruik nemen van zijn nieuwe bord toe leeft. Zo verwijst hij bijvoorbeeld naar de heel handige Symbaloo website waar je een persoonlijke desktop kunt maken op basis van grote vakken. Zie ook dit filmpje met uitleg.

Mooi. Het is weer zo’n goed voorbeeld van het gebruik van een weblog. André heeft nu een plek om ideeën en gedachten te verzamelen én hij tegelijkertijd zorgt hij er voor dat anderen daar ook profijt van kunnen hebben of daar op kunnen voortbouwen.

jan 172008
 
IE7 - Klik voor grotere versie
“Microsoft waarschuwt IT-afdelingen voor de aankomende automatische overgang op 12 februari van Internet Explorer 6 naar versie 7 en heeft een workaround gepubliceerd voor degene die de oudere webbrowser willen behouden.”

(bron)

Het moet toch niet gekker worden zeg. Microsoft die automatische updates klaar zet en dan workarounds gaat opstellen voor bedrijven die daar nog niet aan willen.
Mijn werkgever heeft de overstap in ieder geval nog niet gemaakt. Ik ben benieuwd of dat na 12 februari nog steeds zo is.